Încă o încercare în Parlament de desființare a Secției Speciale. PSD a respins inițiativa legislativă
DEZVĂLUIRE! Adina Florea câștiguri enorme la Secția Specială de Investigare a Magistraților. Un an de zile averea a fost ținută la secret
Ultima Ora Breaking News Justiție Prezidențiale 2019

Cutremur în justiție. Adina Florea șantaj la cel mai înalt nivel. Oamenii lui Voiculescu implicați

O ipoteză șocantă a fost lansată în spațiul referitor la insistențele șefi CSM Lia Savonea ca Adina Florea să fie numită Șef al Secției de Investigare al Magistraților.

Jurnalita Ioana Ene Dogioui scrie că este foarte posibil ca Adina Florea să o șantajeze pe Savonea cu un dosar penal, pentru ca ea să fie numită pe postul pe care și-l dorește.

„Și pare că în loc să fi oprit asaltul împotriva Justiției, alegerile din 26 mai și condamnarea lui Dragnea nu au făcut decât să împingă lupta în altă faza. Secția Specială pentru magistrați și președintele CSM, Lia Savonea, nu se mai obosesc să salveze aparențele.

Atacul este frontal, evident, fără scrupule și, justificat, fără teamă de sancțiune. SS, pentru că numai ea le deținea, servește către luju.ro și, implicit Antena 3, informații nepublice din dosarele procurorilor și judecătorilor care blochează definitivarea pe funcția de șef al SS a Adinei Florea.

Mi se pare cea mai explicită cu puțînță formă de șantaj, culmea, exact aceea de care era acuzată DNA, acuzație care a servit că pretext principal pentru aparitita SS. Dar când niște magistrați sunt amenințați cu dosare despre care presă este informată, deși ele sunt în faza nepublică, este exact șantajul care trebuia, pasămite, preintampinat.

Este foarte probabil că și membrii CSM favorabili SS, adică oamenii Liei Savonea, să aibă dosare, așa cum au imensă majoritate a magistraților români, într-o țară de procesomani, care atunci când nu sunt mulțumiți de vreo soluție în instanța sau la parchet sar cu reclamația. Iar, potrivit Codului de Procedura, orice sesizare trebuie să genereze o verificare prealabilă, adică un dosar în rem.

Cel puțîn un asemenea dosar în rem are și Adina Florea, că urmare a sesizării făcute de Lucian Onea, dacă nu cumva chiar mai multe, că să nu ne amintim de povestea protocolului scurs către Darius Valcov.

Cel puțîn un asemenea dosar în rem are și Mihaiela Iorga Moraru, pentru că a fost reclamată de familia copilului al cărui pașaport l-a sechestrat ilegal.

Dar numai SS decide ce se lucrează și ce nu se lucrează, ce află presă și ce nu află presă. Mă întreb sincer dacă cerbicia cu care Lia Savonea se lupta să o instaleze pe Adina Florea la șefia SS, împotriva unei părți importante din CSM, împotriva oganismelor internaționale, împotriva imensei majorități a magistraților, ține numai de setea de putere a domniei sale sau are legătură și cu vreun asemenea dosar, poate clasat, poate din 2009, zic la întâmplare, pe care Adina Florea l-ar putea reînvia, așa cum încearcă să redeschidă dosarul clasat al judecătorului Bogdan Mateescu.

Primul gând s-a dus la anul 2009 pentru că atunci colegul de cabinet de avocatură al soțului dnei Savonea, Mihai Savonea, a fost ridicat, anchetat, apoi judecat și mai târziu condamnat. Se numește Cătălin Voicu.

Repet, nu știu dacă există un dosar clasat sau dacă asta este explicația, dar știu că SS este un monstru care poate devora pe oricine oricând și care nici măcar nu mai ascunde că poate face asta”, a scris Dogioiu pe ziare.com.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.