Cel mai puternic a avut 4,9 grade
Cel mai puternic a avut 4,9 grade
Externe Social Ultima Ora

Cutremur cu magnitudinea 7 în Insulele Solomon, alertă de tsunamiUn seism cu magnitudinea 7 în Insulele Solomon, alertă de tsunami

Un puternic cutremur cu magnitudinea 7 a lovit marţi Insulele Solomon din Oceanul Pacific, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), martorii vorbind despre televizoare şi alte obiecte aruncate pe jos.

O alertă de tsunami a fost emisă la aproximativ 300 de kilometri de epicentrul cutremurului, situat la 55 de kilometri de capitala Honiara, potrivit USGS şi Centrului de Avertizare pentru Tsunami din Pacific (PTWC), conform agerpres.ro.

„A fost un cutremur mare”, a declarat pentru AFP Joy Nisha, recepţioner la hotelul Heritage Park din Honiara, adăugând:

„Unele obiecte din hotel au căzut. Toată lumea pare bine, dar este panicată”.

Cutremur cu magnitudinea 7 în Insulele Solomon, alertă de tsunamiUn seism cu magnitudinea 7 în Insulele Solomon, alertă de tsunami 3

Un jurnalist al agenţiei France Presse aflat în capitală a raportat că seismul a durat aproximativ 20 de secunde.

Curentul electric a căzut în unele cartiere ale oraşului, iar oamenii şi-au părăsit birourile pentru a se refugia în zone la înălţime.

USGS a revizuit magnitudinea cutremurului la 7, după ce raportase iniţial 7,3. Seismul s-a produs la o adâncime de 13 kilometri, la ora locală 13.03 (02.03 GMT).

Valuri de unul până la trei metri înălţime sunt posibile pe coastele Insulelor Solomon şi sub trei metri pe coastele arhipelagului Papua Noua Guinee şi Vanuatu, potrivit PTWC.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.