Cum sunt păcăliți turiștii la mare? Profit frumos al comercianților printr-o înșelătorie 1
Ultima Ora Social

Cum sunt păcăliți turiștii la mare? Profit frumos al comercianților printr-o înșelătorie

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului atrag atenţia că foarte mulţi comercianţi de pe litoral profită de neatenţia sau de neştiinţa oamenilor şi fac un profit frumos printr-o înşelătorie.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor atrag atenţia că foarte mulţi turişti de pe litoral mănâncă de fapt şprot în loc de hamsii. Vânzătorii se bazează pe faptul că cei mai mulţi nu ştiu să facă diferenţa între peşti, scrie antena3.ro.

Hamsia este un pește de circa 20 de centimetri lungime, la vârstă adultă, și are o valoare comercială mai mare decât șprotul. Este un pește mai nutritiv și cu un gust mai bun. Șprotul este mai mic, are între 8 și 16 centimetri, și mai ieftin decât hamsia, aşa că mulţi comercianţi preferă să scoată un profit frumos din neştiinţa oamenilor.

În plus, 9 din 10 localuri de la malul mării pun sănătatea turiştilor în pericol, spun cei de la Protecţia Consumatorilor, care au verificat mai multe restaurante, şhaormerii şi autoserviri de pe Litoral. Comisarii ANPC au dat amenzi în valoare peste un milion de lei în doar două săptămâni şi anunţă că vor continua controalele.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.