Cum scapi de țânțari cu bicarbonat de sodiu, soluție naturală și ieftină, preparată în casă 1
Ultima Ora Social

Cum scapi de țânțari cu bicarbonat de sodiu, soluție naturală și ieftină, preparată în casă

Odată cu canicula care ne pândește ziua, vin și țânțarii care ne fac nopți albe. O rețetă simplu de preparat acasă, care are drept ingredient principal bicarbonatul, te ajută să scapi de ei.

Cum să scapi de țânțari cu ajutorul bicarbonatului de sodiu?

Temperaturile mari din sezonul estival cu care ne luptăm aduc după ele și numeroase gângănii pe timp de zi, iar noaptea de-a dreptul o invazie de țânțari. Sigur ai în bucătărie un plic de bicarbonat de sodiu pe care-l vei considera ca aurul după ce-l vei folosi pentru eliminarea țânțarilor. Nu te grăbi să cumperi fel de fel de produse scumpedin farmacii sau de la supermarket. Uneori cele mai simple variante sunt și cele mai bune. O metodă naturală și eficientă pentru a te putea ajuta să scapi de insecte este o soluție pe bază de bicarbonat de sodiu. De ce ingrediente ai nevoie pentru a ți-o prepara acasă?

– o linguriţă de ulei de măsline – o linguriţă de bicarbonat de sodiu – 5 linguri de oțet de mere

Mod de preparare: Trebuie să amesteci bine cele trei lucruri scrise în rețetă. Mai bine ar fi să folosești un recipient mai vechi în care ai avut deja o soluție pentru țânțari. Este mai ușor de aplicat direct pe piele. Nu vei mai avea probleme cu insectele, pentr că mirosul format din cele 3 ingrediente nu le va plăcea deloc, așa că nu se vor mai apropia de tine.

Ce îi mai sperie pe țânțari:

– Mirosul de bețișoare parfumate și de frunze de nuc nu le place deloc. Dacă adori mirosul de cuișoare, poți presăra puțin într-un recipient cu puțin ulei esențial într-un recipient pe care să-l lași în casă.

– Uleiul esențail de mușcată gonește și el țânțarii. Amestecă o picătură de ulei esențial de mușcată cu 10 picături de ulei vegetal și aplică pe zonele expuse. Este strict interzis uleiul de mușcată în timpul sarcinii sau al alăptării. De asemenea, și uleiul de cuișoare e bun împotriva insectelor. Poi turna uleiul într-un recipient mic în care să torni periodic picături.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.