Culturi de canabis, descoperite la Bârca şi în Caraş-Severin; două persoane, arestate pentru trafic de droguri 1
Social Ultima Ora

Culturi de canabis, descoperite la Bârca şi în Caraş-Severin; două persoane, arestate pentru trafic de droguri

Patru culturi de canabis şi circa un kg de droguri au fost descoperite de poliţiştii şi procurorii de criminalitate organizată în comuna Bârca, judeţul Dolj, şi în municipiul Oţelu Roşu, judeţul Caraş-Severin, în urma unor percheziţii domiciliare pe linia traficului şi consumului de droguri.

Potrivit unor comunicate ale DIICOT şi IPJ Dolj, la o percheziţie domiciliară, în comuna Bârca, judeţul Dolj, au fost identificate resturi dintr-o cultura out-door de canabis şi 10 doze de canabis.

De asemenea, la alte două percheziţii în municipiul Oţelu Roşu, au fost identificate trei culturi de canabis (două out-door şi una in-door), totalizând 72 de plante/fragmente de plante în diferite stadii de vegetaţie, aproximativ 800 de grame canabis (o parte din acestea fiind ambalate în doze pentru consum, respectiv 70 de doze), instalaţia aferentă culturilor, 4.500 de lei şi sisteme informatice.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au fost conduse, în vederea audierii, 4 persoane cu privire la care există suspiciunea rezonabilă că sunt implicate în activităţile infracţionale. În urma audierilor, procurorii au luat măsura reţineri faţă de 2 inculpaţi.

Ulterior, cele două persoane reţinute – un bărbat de 45 de ani şi o femeie de 41 de ani -, ambii din municipiul Oţelu Roşu, au fost prezentate Tribunalului Dolj, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile”, informează sursa citată.

Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara – Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.