Cristiano Ronaldo a scăpat de acuzațiile de viol. Procesul a fost închis 1
Ultima Ora Sport

Cristiano Ronaldo a scăpat de acuzațiile de viol. Procesul a fost închis

Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo nu se va confrunta cu un proces pentru viol în Las Vegas (Nevada), deoarece procuratura locală a decis să închidă cazul său, informează agenţia EFE, conform agerpres.ro

Procuratura comitatului Clark, care are jurisdicţie asupra oraşului Las Vegas, a anunţat luni că acuzaţiile împotriva starului lui Juventus Torino „nu pot fi dovedite fără niciun dubiu”, aşa cum cere legea, iar din acest motiv s-a decis să se pună capăt anchetei.

Cristiano Ronaldo a fost acuzat că ar fi violat, în vara anului 2009, o femeie din Statele Unite, Kathryn Mayorga, pe care a întâlnit-o într-un club de noapte din Las Vegas şi pe care a invitat-o apoi la o petrecere în apartamentul său.

Acest caz a ieşit la lumină în toamna anului trecut, după transferul lui Ronaldo de la Real Madrid la Juventus Torino şi a generat imediat o scădere cu 15% a acţiunilor clubului italian.

Kathryn Mayorga a susţinut totodată că, după agresiunea sexuală, Cristiano Ronaldo ar fi exercitat presiuni pentru a o face să semneze un acord financiar care o obliga să păstreze tăcerea, acesta fiind motivul pentru care femeia nu a acţionat în niciun fel timp de aproape un deceniu.

În urma denunţului depus la poliţie în luna septembrie 2018, Juventus a decis să nu mai participe în această vară la turneul International Champions Cup din Statele Unite, pentru a evita posibilitatea ca autorităţile americane să-l reţină pe fotbalistul lusitan.

La începutul acestui an, justiţia din Statele Unite a solicitat o probă ADN din partea lui Ronaldo, pentru a compara cu probele recoltate de pe rochia denunţătoarei.Cristiano Ronaldo a dezminţit categoric acuzaţiile care i-au fost aduse, explicând că violul este „o crimă abominabilă” în opinia sa, dar presa a prezentat extrase ale unui presupus acord pe care jucătorul l-ar fi semnat cu reclamanta.

„Acest acord nu constituie o mărturie. Ronaldo s-a limitat să urmeze sfaturile consilierilor săi pentru a pune punct acuzaţiilor scandaloase la adresa sa şi care îi ruinează reputaţia. Din nefericire, el este implicat în prezent într-un gen de dispută foarte comună în Statele Unite”, a explicat la momentul respectiv avocatul fotbalistului.

Poliţia din Las Vegas a redeschis ancheta şi, pe 8 iulie 2019, a cerut procuraturii comitatului Clark să investigheze acest caz.

Acum, la peste două săptămâni de la formularea acestei cereri, procuratura din Clark a decis să închidă ancheta şi să nu formuleze nicio acuzaţie împotriva fotbalistului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.