Costel Pantilimon declarat cel mai bun portar din liga engleză
Ultima Ora Sport

Costel Pantilimon declarat cel mai bun portar din liga engleză

Costel Pantilimon a fost desemnat se site-ul de statistică whoscored.com cel mai bun portar din liga a doua engleză în acest sezon, informează nottinghampost.com, conform news.ro

Pantilimon a avut cele mai multe intervenţii salvatoare dintre toţi portarii, 140, şi s-a clasat pe locul al doilea la mingile înalte reţinute (34), obţinând cel mai bun punctaj, 6,77.

Costel Pantilimon a jucat în 44 din cele 46 de meciuri disputate de Nottingham Forest în acest sezon, totalizând aproape 4.000 de minute (3.960), cele mai multe din echipa sa. Din lotul „pădurarilor”, doar mijlocaşul Joe Lolley, de asemenea inclus în echipa sezonului, a jucat mai multe meciuri, 46, dar mai puţine minute, 3.538.

Internaţionalul român ar fi putut depăşi 4.000 de minute dacă antrenorul Martin O’Neill nu ar fi decis să vadă la lucru şi rezerva Luke Steele, în ultimul meci al campionatului, cu retrogradata Bolton, partidă câştigată cu 1-0.

„Am vrut să vedem ce alte opţiuni avem, am vrut să-l văd pe Luke jucând”, a spus O’Neill.

Indiferent că echipa a fost antrenată de Aitor Karanka sau, în ultimele meciuri, de Martin O’Neill, Pantilimon a fost omul de bază la Nottingham, locul 9 la finalul sezonului. Cu 15 partide fără gol primit, Pantilimon este al patrulea la acest capitol în Championship.

Şi Ionuţ Radu de la Genoa a primit aprecieri. Portarul naţionalei de tineret, în vârstă de 21 de ani, a fost desemnat cel mai bun jucător sub 23 de ani al etapei cu numărul 35 din Seria A, în ancheta efectuată de Gazzetta dello Sport. El a apărat foarte bine în meciul pe care echipa lui l-a terminat la egalitate, duminică, în deplasare, cu AS Roma, scor 1-1.

Cu trei etape înaintea finalului sezonului, Genoa mai are emoţii privind rămânerea în Seria A, echipa fiind pe locul 16, cu 36 de puncte, la patru puncte de Empoli, de pe locul 18, primul retrogradabil.

Gazzetta.it notează că, deşi au fost vehiculate numeroase destinaţii pentru Radu, în această vară, el ar putea continua încă un sezon la Genoa, echipă pentru care a apărat în 30 dintre cele 35 de etape disputate.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.