ALERTĂ! Procurorii DNA dau lovitura. Judecătorii Curții Constituționale au șters 426 de milioane de euro. Iordache implcat! DOVADA
JALERTĂ! Procurorii DNA dau lovitura. Judecătorii Curții Constituționale au șters 426 de milioane de euro. Iordache implcat! DOVADA
Ultima Ora Justiție

Corupție la Curtea Constituțională. Valer Dorneanu acuzat de fals în acte

Președintele CCR, Valer Dorneanu, a încercat să își angajeze o apropiată într-o funcție de magistrat asistent, însă concursul a fost anulat după ce judecătorul Daniel Morar a constatat ce se întâmplă.

Concursul, care a avut loc în perioada decembrie – martie a fost invalidat, informează jurnaliștii de la g4media.ro. Potrivit unor surse din CCR, concursul a fost invalidat după ce unii judecători ai CCR s-ar fi contrat dur întrucât fusese declarată câștigătoare pentru unul dintre posturi Cristina Titirisca, fosta asistență de la Parlament a actualului președinte CCR, Valer Dorneanu.

Declarația de avere a Cristinei Titirisca arată că această ocupă funcția de consilier parlamentar la Departamentul Legislativ/Direcția procedura legislativă, sinteze și evaluări și, din 2016-2017, a fost detașată la Curtea Constituțională, la cabinetul lui Valer Dorneanu.

Sursele citate au declarat că precedentă comisie de concurs a fost prezidată de Mona Pivniceru și formată din Simona Maya Teodoroiu și Marian Enache. Scandalul ar fi izbucnit după ce judecătorul Daniel Morar ar fi sesizat că mai multe documente nu erau în regulă, existând inclusiv suspiciuni de fals.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.