CORONAVIRUS! Președintele a anunțat! Carantină generală în toată țara începând de vineri! 3
Ultima Ora

CORONAVIRUS! Președintele a anunțat! Carantină generală în toată țara începând de vineri!

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat că începând de vineri va fi reinstituită carantina generală, în contextul numărului mare de cazuri de coronavirus, deşi şcolile vor rămâne deschise.

Președintele francez este foarete îngrijorat de numărul foarte mare de infectări, fapt pentru care a luat decia cea mai grea pentru francezi.

CORONAVIRUS! Președintele a anunțat! Carantină generală în toată țara începând de vineri! 4

„Am decis că este nevoie ca începând de vineri să fie reinstituită carantina pe întreg teritoriul naţional. Şcolile vor rămâne deschise, munca va putea continua, centrele pentru vârstnici vor putea fi vizitate.

La fel ca în primăvară, veţi putea ieşi din case pentru a merge la lucru, pentru a merge la medic, pentru a oferi asistenţă unui apropiat, pentru a merge la cursuri sau pentru a lua aer în apropiere de casă.

Revenim la declaraţiile pentru părăsirea domiciliului. Barurile şi restaurantele rămân închise.

Deşi eforturile făcute au fost utile, luciditatea ne cere să admitem că nu sunt suficiente.

Virusul circulă în Franţa la o viteză pe care nu au putut-o anticipa nici măcar cele mai pesimiste previziuni.

La fel ca vecinii noştri, suntem afectaţi profund de accelerarea bruscă a epidemiei, de un virus care pare să câştige forţă pe măsură ce se apropie iarna.

Suntem surprinşi toţi în Europa de evoluţia virusului. În acest context, responsabilitatea mea este să îi protejez pe toţi francezii şi o asum, în pofida polemicilo”, a declarat Emmanuel Macron.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.