Grupului de prietenie copii, senatori
Grupului de prietenie copii, senatori
Social Ultima Ora

Senatul României aniversează 1 an al Grupului de prietenie copii, senatori, în cadrul proiectului Senat Junior

Lansat pe 20 noiembrie 2022, de Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, Grupul de prietenie copii – senatori, din cadrul proiectului Senat Junior, dezvoltat de Senatul României, împlinește 1 an de activități cu și pentru copii.

Platformă de dialog deschis cu copiii, de întâlniri și dezbateri pe teme ce țin de drepturile acestora, Grupul de prietenie copii – senatori a înregistrat peste 60 de activități la clase de copii din toată țara și a interacționat cu peste 2.500 de copii.

Senatorul PNL, Monica Anisie alături de copii
Senatorul PNL, Monica Anisie alături de copii

Din Grupul de prietenie fac parte senatorii Monica Anisie, Rodica Boancă, Virgil-Marius Bob, Liviu Brătescu, Anca Dragu, Robert Cazanciuc, Irineu Darău, Silvia Dinică, Adrian Hatos, Marius Humelnicu, Kovács Irina Elisabeta, Ion Narcis Mircescu, Arina Moș, Lucica Muntean, Nicoleta Pauliuc, Remus Negoi, Adrian Oros, Ștefan Pălărie, Bianca-Mihaela Purcărin și Liliana Sbîrnea.

Arina Moș
Arina Moș

Grupul funcționează în cadrul proiectului Senat Junior, iar pe platforma online a proiectului sunt consemnate propunerile legislative ale copiilor care au discutat cu senatorii din Grup, curiozitățile și întrebările lor, dar și sugestiile despre cum pot fi ei mai bine reprezentați și drepturile lor respectate.

Fiecare dintre copiii noștri are drepturi inalienabile, precum dreptul la educație, la sănătate și la protecție. Mă bucur că aici, în Senat, vocea copiilor contează și este auzită.

Se împlinește un an de la înființarea Grupului de prietenie copii – senatori.

Entuziasmul cu care a fost primit ne-a copleșit și ne-a dovedit cât de necesar era.

Vă îndemn, așadar, să continuăm să le promovăm drepturile, să îi ocrotim și să îi sprijinim în visurile lor pe cei mici”, a declarat președintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Pentru a marca 1 an de activitate a Grupului de prietenie cu cei mici, dar și Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, Senatul a primit în debutul ședinței de plen reprezentanți ai copiilor din cadrul World Vision România și UNICEF România.

România sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor începând cu anul 1990, după ratificarea Convenției Drepturilor Copilului, adoptată în 1989 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.