Perchezții de amploare la caselor unor romi suspecți de furtul unor mașini de lux. Printre victime, un fost lider județean
Contrabandă de motorină pe Dunăre. 50 de tone de combustibil introduse în România
Ultima Ora Social

Contrabandă de motorină pe Dunăre. 50 de tone de combustibil introduse în România

Procurorii DIICOT Brăila și polițiștii au destructurat un grup infracţional organizat care făcea contrabandă de motorină pe Dunăre. Grupul, sprijinit de mai mulți poliţiști de la Poliţia de Frontieră Brăila, a introdus în România 49 de tone de motorină.

În noaptea de marți spre miercuri, procurorii DIICOT Brăila și polițișrii au destructurat un grup infracţional organizat, specializat în săvârșirea infracţiunii de contrabandă.

Cinci reprezentanți ai grupului au fost prinși în flagrant, în zona kilometrului fluvial 194 al fluviului Dunărea, în timp ce au preluat şi introdus în România, de la o navă aflată sub pavilion sârbesc şi care se deplasa pe ruta Izmail (Ucraina) – tranzit România – Serbia, 4.000 litri motorină în 20 de butoaie metalice.

Suspecții foloseau ambarcaţiuni confecţionate special pentru a transporta şi asigura manipularea cu uşurinţă a unui număr cât mai mare de butoaie metalice.

Au fost trase mai multe focuri de avertisment pentru oprirea suspecților.

De asemenea, DIICOT anunță că s-au emis 21 de mandate de percheziţie atât la locuințele membrilor structurii infracţionale organizate, cât şi la locuințele persoanelor care cumpărau motorina de contrabandă. Astfel, s-a stabilit faptul că, începând cu luna mai 2019, pe raza judeţului Brăila a fost constituit un grup infracţional organizat, care a avut ca principal scop obţinerea unor importante foloase materiale prin preluarea de la navele care circulau pe Dunăre, introducerea în ţară în mod ilegal, transportul depozitarea şi valorificarea a unor importante cantităţi de carburanţi.

„În urma cercetărilor efectuate, până la acest moment, s-a reuşit probarea unui număr de 21 de acte materiale, stabilindu-se că a fost introdusă în România, în mod ilegal cantitatea de aproximativ 49 de tone de carburant. Cantităţile de carburanţi erau valorificate cu maximă rapiditate, profiturile materiale obţinute de membrii structurii infracţionale fiind substanţiale şi împărţite după un algoritm bine stabilit. Totodată s-a stabilit faptul că, structura infracţională organizată a beneficiat de sprijinul consistent al unui lucrător de poliţie din cadrul Serviciului Poliţiei de Frontieră Brăila, care furniza informaţii despre modul de dispunere a efectivelor însărcinate cu paza şi supravegherea frontierei de stat precum şi datele unor autovehicule (considerate <suspecte> de membrii grupării) prin accesarea, în acest sens, a bazelor de date”, anunță DIICOT.

Șase suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore, iar faţă de alţi doi inculpaţi a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

Vineri, cei reținuți urmează să fie prezentați Tribunalului Brăila cu propunere de arestare preventivă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.