Decizie de ultimă oră a lui Tudorel Toader. Fostul ministru într-o ipostază inedită. FOTO
Decizie de ultimă oră a lui Tudorel Toader. Fostul ministru într-o ipostază inedită. FOTO
Ultima Ora Externe Justiție

Consiliul Europei cere desființarea de urgență a secției care anchetează magistrații. ”Țineți cont de recomandările Comisiei de la Veneția”

Consiliul Europei avertizează Guvernul României că merge pe contrasens, luând decizii contrare celor normale.

Comisarul european pentru Drepturile Omului Dunja Mijatovici, , subliniază importanța menținerii independenței sistemului judiciar din România. El cere autorităților de la București „să țină seamă de recomandările Comisiei de la Veneția și ale Grupului de Țări împotriva Corupției (GRECO).

”Reformele în materie de justiție și legislație penală trebuie să fie realizate în deplină conformitate cu standardele Consiliului Europei și cu normele internaționale în domeniul drepturilor omului. România trebuie să îmbunătățească implementarea legilor și să asigure finanțarea pentru a proteja în mod eficient drepturile persoanelor cu handicap și pentru a proteja femeile împotriva violenței. Există obstacole sistematice care împiedică protecția eficientă a drepturilor persoanelor cu dizabilități în România”, a declarat joi Comisarul pentru Drepturile Omului din cadrul Consiliului Europei, Dunja Mijatovici, în contextul publicării raportului vizitei sale în România din noiembrie 2018.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.