Compania Boeing a fost dată în judecată după prăbușirea celor 2 avioane 737 Max
Ultima Ora Externe

Compania Boeing a fost dată în judecată după prăbușirea celor 2 avioane 737 Max

Problemele legale ale Boeing s-au intensificat odată cu apariția unui nou proces, ce acuză compania de fraudarea acționarilor prin ascunderea deficiențelor aeronavelor 737 Max, înaintea a două prăbușiri, care au determinat menținerea la sol a avioanelor la nivel global, conform mediafax.ro

Potrivit plângerii, Boeing „a ales profitabilitatea, în detrimentul siguranței avioanelor și al onestității”, prin lansarea pe piață a modelului 737 Max, pentru a concura cu Airbus, renunțând la caracteristici „extra” sau „opționale”, care ar fi putut preveni prăbușirile. Richard Seeks, principalul reclamant, a declarat că aceste compromisuri au început să iasă la iveală după prăbușirea aparatului Ethiopian Airlines, care a ucis toate cele 157 de persoane aflate la bordul aeronavei, petrecută la cinci luni după prăbușirea Lion Air, în urma căreia au murit 189 de persoane.

Seeks a adăugat că a achiziționat 300 de acțiuni Boeing la începutul lunii martie, pe care le-a vândut în pierdere, în decursul ultimelor două săptămâni. Procesul solicită daune pentru persoanele care au investit în acțiuni Boeing în perioada 8 ianuarie – 21 martie.

Boeing se confruntă cu multe alte procese legate de cele două accidente, intentate de familiile victimelor. Compania a raportat, marți, o scădere a comenzilor de avioane în primul trimestru, la 95, comparativ cu cele 180, înregistrate cu un an în urmă. În urma menținerii la sol, la nivel global, a aeronavelor 737 Max, nu s-a mai înregistrat nici o comandă pentru acest model.

Pe 5 aprilie, compania a anunțat că intenționează să reducă producția lunară de modelului la 42 de avioane, de la 52 și că a făcut progrese în ceea ce privește actualizarea software-ului acestuia, pentru a preveni accidentele ulterioare.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii