Comisia Europeană contra știrilor false. 39 de experți vor combate fenomenul.
Comisia Europeană contra știrilor false. 39 de experți vor combate fenomenul.
Ultima Ora Externe

Comisia Europeană contra știrilor false. 39 de experți vor combate fenomenul.

Comisia Europeană contra știrilor false. 39 de experți vor combate fenomenul. – se arată pe site-ul oficial al instituției, care în urma unui proces de selecție public a reunit 39 de experți la nivel înalt. Aceștia vor dezvolta diverse strategii pentru a combate fenomenul de „fake news” – știri false, la nivelul întregii comunități europene.

Grupul este alcătuit din reprezentanţi ai societăţii civile, platforme social media, organizaţii mass-media, jurnalişti, dar şi persoane din mediul academic, printre care și un român.

În funcția de președinte al acestui grup, a fost nominalizată profesor doctor Madeleine de Cock Buning din cadrul Universităţii Utrecht, specializată în proprietare intelectuală, drepturi de autor şi legislaţie mass-media.

Grupul la nivel înalt va oferi consultanţă Comisiei Europene cu privire la fenomenul răspândirii conţinutului fals, definind rolurile şi responsabilităţile părţilor relevante, evaluând dimensiunea internaţională şi riscurile şi formulând recomandări în vederea extinderii sau introducerii de noi acţiuni.

Prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, decan al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti se numără printre cei 39 de experti ai UE.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.