Avertizare de la hidrologi. Cod portocaliu de inundații pe râuri din 7 județe
Cod portocaliu de inundații pe râurile din Vrancea și Buzău
Ultima Ora Social

Cod portocaliu de inundații pe râurile din Vrancea și Buzău

Hidrologii au instituit cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Vrancea și Buzău, până vineri seara. Pe alte râuri este cod galben de inundații, în vigoare tot până vineri seara.

Codul portocaliu a fost emis pentru perioada intervalul vineri ora 14.55 – ora 22.00 pe râurile mici din bazinele hidrografice al râurilor Râmna – bazin superior mijlociu, Râmnicu Sărat – bazin superior și mijlociu, județele Vrancea și Buzău.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul hidrografic: Râmnicu Sărat – bazin superior.

De asemenea, până vineri la ora 24.00 a fost emis un cod galben de inundații pe râuri din județele Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Tulcea și Constanța, iar până la ora 21.00 pe râuri din Brașov, Covasna, Buzău, Prahova și Vrancea.

Sunt prevăzute scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.