Ultima oră. Cutremur de 4 grade în România
A fost cutremur. Seismul s-a produs în zona Vrancei
Ultima Ora Social

Cel mai mare exercițiu de simulare a intervenției în caz de cutremur, în Capitală

Cel mai mare exercițiu de simulare a intervenției în caz de cutremur se desfășoară joi dimineața, în Capitală, potrivit unui anunț al ISU București – Ilfov. Acțiunile se vor desfășura în cadrul unui sediu al unei companii unde zilnic lucrează 2.500 de persoane.

Potrivit unui comunicat remis, miercuri, MEDIAFAX de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, cel mai amplu exercițiu din anul 2019, pentru verificarea modului de răspuns în cazul unui seism se va desfășura joi, de la ora 10.00.

Acțiunile ce privesc gestionarea situației de urgență de către salvatorii din cadrul ISU București – Ilfov se vor desfășura în cel mai mare sediu al unei companii din România, în care își desfășoară activitatea peste 2.500 de angajați zilnic.

„Vor fi puse în aplicare procedurile de lucru aferente situațiilor tactice, care implică stingerea de incendii, salvarea persoanelor surprinse sub dărâmături sau la înălțime, triajul victimelor în puncte medicale avansate, acordarea primului ajutor calificat și transportul acestora la spitale. Acțiunile pentru intervenție se vor desfășura și cu sprijinul altor instituții din cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București”, arată ISU București – Ilfov.

ISU menționează că verificarea modului de intervenție în cazul unui seism se realizează periodic, pentru pregătirea efectivelor proprii și în regim integrat, cu celelalte instituții care au rol de asigurare a managementului situațiilor de urgență.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.