Cel mai ciudat cadou primit de Donald Trump: un bol de cristal plin cu trifoi!
Ultima Ora Externe

Cel mai ciudat cadou primit de Donald Trump: un bol de cristal plin cu trifoi!

În numele diplomației politice, reprezentanții SUA la prezidențiale primesc mereu cadouri din întreaga lume, din partea conducătorilor tuturor țărilor. De la bijuterii și carți unicat, până la mașini sau ceasuri de colecție, toți președinții Americii au avut plăcerea de a se bucura de astfel de cadouri anuale.

Cel mai ciudat cadou primit de Donald Trump: un bol de cristal plin cu trifoi!

Obama, spre exemplu, a primit în timpul mandatului său un set de butoni pentru cămașă, alături de câteva bijuterii pentru prima doamnă, în valoare de peste 80.000 de dolari.

Însă, pe aceasta lista a cadourilor extravagante, Trump deține detașat supremația.

Se știe deja că Trump este un fan înrăit de cadouri personalizate. Ei bine, Donald Trump a primit ceva cu adevărat unic, cadoul venind din partea oficialităților Irlandei. Acesta a desfăcut cadoul, iar în interiorul cufărului a găsit un bol de cristal, plin cu trifoi.

Departe de a fi doar un cadou “verde”, reprezentant al păcii și traiului bio, trifoiul este simbolul Irlandei înca din secolul 18. Acesta este cules an de an și așezat în vase de cristal atent selectate, fiind o adevărată mândrie pentru localnici.

Valoarea cadoului este inestimabilă financiar vorbind, acesta fiind un adevărat elogiu adus laturii sentimentale.

Totuși, contrar aparențelor, bolul de cristal primit de Trump nu era un simplu vas. Acesta a fost fabricat în Waterford Gaeltacht.

Bolul a fost creat de Eamonn Terry, care este fondatorul și creatorul renumitului Cristal na Rinne. Opera de artă detaliată pe suprafața acestui bol Shamrock amintește de capodopera Cărții lui Kells din Irlanda, considerată simbolul național al țării.

Așadar, cadoul reprezintă o donație simbolică a gradului de simpatie, a dorinței de colaborare între 2 țări. Poate reprezenta chiar dorința de supunere a Irlandei în fața unei mari puteri. Astfel, pentru Trump acest cadou pare să aibă o însemnătate aparte.

Alte cadouri primite de catre Trump în timpul mandatului

Trump a primit mai multe cadouri pe timpul sederii sale la Casa Albă. Chiar și Iohanis, președintele României, i-a facut un cadou plin de semnificație acestuia. Președintele Iohanis i-a oferit lui Trump o copie a sabiei lui Ștefan cel Mare. Dat fiind faptul ca originalul se afla în Turcia, iar SUA și Turcia se afla în relații divergente, Iohanis a ținut să simbolizeze prin acest cadou susținerea acordată Americii în această situație.

 

Un alt cadou impresionant este cel oferit de Barack Obama. Acesta i-a cedat lui Trump contul oficial de Twitter al Președintelui SUA – @POTUS (President of the United States), aducându-i astfel drept ofranda cei peste 11 milioane de fani ce-i vor urmări postările.

 

Un cadou unic a venit și din partea Israelului. Ester Goldstein, unul dintre supraviețuitorii Holocaustului, i-a donat președintelui SUA o copie a jurnalului scris de acesta “Journal of a Holocaust survivor”.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.