Se circulă în condiții de ceață pe DN 10
Se circulă în condiții de ceață DN 10
Social Ultima Ora

Ceață în mai multe județe din țară. Circulația îngreunată. Vezi zonele afectate

Sâmbătă dimineaţa, se circulă în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din judeţele Bacău, Brăila, Constanţa, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Tulcea, Vaslui şi Vrancea.

De asemenea, condiţii de ceaţă sunt semnalate şi pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe tronsonul kilometric 142 – 152, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri.Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, A3 Bucureşti – Ploieşti şi DN 1 Ploieşti – Braşov, traficul se desfăşoară pe un carosabil parţial umed, vizibilitatea fiind bună.

Autostrada
Autostrada

Conform Centrului Infotrafic, nu sunt sesizate evenimente rutiere care să impună oprirea circulaţiei pe autostrăzi sau pe drumuri naţionale.Sunt semnalate depuneri de polei, carosabilul fiind alunecos, pe DN 29A Rădăuţi – Darabani, judeţul Botoşani. Se acţionează cu utilaje care împrăştie material antiderapant.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să adapteze viteza la condiţiile de drum, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să evite manevrele periculoase dacă vizibilitatea este diminuată, să folosească luminile de ceaţă din dotarea autovehiculelor, să îşi echipeze autovehiculul cu anvelope de iarnă dacă îşi planifică deplasările în zone unde suprafaţa de rulare este acoperită de gheaţă, zăpadă sau polei şi să se intereseze în prealabil de starea drumurilor şi de condiţiile meteorologice.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.