Penitenciarul Rahova
Penitenciarul Rahova
Ultima Ora Justiție

Cea mai mare condamnare la închisoare din România. Va sta sute de ani după gratii

Un bărbat de 39 de ani  a fost condamnat la 225 de ani de închisoare, o pedeapsă record în România.

 Oviciu Rudu, din Rădăuți, și-a primit sentința săptămâna trecută, fiind pedepsit pentru infracțiunile din mai multe dosare penale.

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat la 3 ani de închisoare pentru tănuire, la care s-au adăugat şi alte condamnări din alte dosare, astfel încât s-a ajuns la 30 de ani de puşcărie, un adevărat record, mai ales că nu vorbim de fapte cu violenţă, acolo unde, de regulă, întâlnim pedepse similare, unele chiar pe viaţă.

Oviciu Rudu, din Rădăuți, și-a primit sentința săptămâna trecută, fiind pedepsit pentru infracțiunile din mai multe dosare penale.

„Contopeşte pedeapsa mai sus menţionată cu pedepsele aplicate pentru infracţiunile constatate prin sentinţa apelată ca fiind concurente cu infracţiunea prezentă şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 10 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite de 225 ani, 272 luni şi 1395 zile închisoare, respectiv 93 ani, 10 luni şi 5 zile închisoare. În temeiul disp. art. 39 alin. 2 Cod penal rap. la art. 60 Cod penal, inculpatul Rusu Ovidiu va executa o pedeapsă principală rezultantă de 30 (treizeci) ani închisoare”, se arată în sentinţa de la Curtea de Apel Suceava, conform monitorulsv.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.