înmormântarea regelui Mihai
Ultima Ora

Ce spune Prințul Charles despre regele Mihai I de România. Video

Ce spune Prințul Charles despre regele Mihai I de România. Video

Una dintre personalitățile marcante ale Europei și nu numai, care va fi prezent la funeraliile Majestății Sale defuncte regele Mihai I de România, ce vor avea loc sâmbătă, Prințul Charles al Marii Britanii, are o impreise deosebită despre cel care a fost ultimul rege al României. Iată ce spune acesta despre Mihai I de România.

Prinţul Charles de Wales a oferit câteva mărturii despre Regele Mihai al României pentru TVR în anul 2006. În documentarul intitulat „Regele Mihai – a 85-a aniversare”, prinţul Charles spunea că a admirat „întotdeauna calităţile lui de om de stat, răbdarea şi înţelegerea lui faţă de alţi oameni” şi l-a numit „un om remarcabil care îşi păstrează calmul în orice situaţie”.

Printre calităţile Majestăţii Sale, Prinţul Charles puncta atunci „rezistenţa şi tăria” de care a dat dovadă Regele pe parcursul vieţii sale.

„Mi se pare că a fost un moment îngrozitor, traumatizant când a fost silit să părăsească ţara atât de tânăr într-un context extrem de dificil; apoi a trebuit să trăiască în străinătate tot restul vieţii”, spunea Prinţul de Wales.

Despre faptul că Regele Mihai a trebuit să stea departe de România o perioadă îndelungată, Prinţul Charles a spus că îşi poate imagina „cât a suferit fiind despărţit de ţara lui iubită” şi de oamenii pe care i-a iubit cu adevărat.

Majestatea Sa Regele Mihai I al României a trecut la cele veșnice marți, 5 Decembrie 2017 la ora 13:00.

 

video :https://www.youtube.com/watch?v=4p4LG_vR5vM

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.