Ce spune astrologul. Despre OMS și restul lumii 1
Ultima Ora Exclusiv Social

Ce spune astrologul. Despre OMS și restul lumii

Sergiu Bălan-astrolog

Organizația Mondială a Sănătății, OMS, este organismul care ne-a făcut agenda tuturor celor aproape 8 miliarde de locuitori ai planetei Pământ,  în ultimele șase luni. Și, se pare că nu se va opri aici, fiindcă năbădăiosul de Sars-Cov 2 se tot joacă de-a ”Hopa Mitică”. Virus fără onoare, domle`, nu poți pune bază pe el. Uite, virusul gripal sezonier, cu vasta sa familie de serotipuri, este de încredere – avem gripă sezonieră, de două ori pe an! Și, gata! Covidul, însă, a devenit o amenințare perpetuă – te așteaptă la colț, să te-nhațe, biet cetățean onest purtător de mască sau ba.

În fine, revenind la Paznicul sănătății mondiale” – a fost înființată la 7 aprilie 1948, după o matură chibzuință de prin 1946 a celor mari, care contează în materie decizională, precum că ar prinde bine o organizație care să vegheze la bunul mers al sănătății oamenilor, la nivel global. Intențiile au fost cât se poate de bune, atât că, pe drum, au cam început să se dilueze. Să aibă legătură cu faptul că există inclusiv finanțare privată și, după cum se știe – cine plătește, comandă?

193 de țări sunt afiliate acestei organizații care supraveghează bolile transmisibile, cu potențial pandemic, abuzul de substanțe (inclusiv medicamente), nutriția, starea de bine a oamenilor de pe planetă. Bugetul este format din cotizațiile țărilor membre, plus donațiile private și contribuțiile voluntare. OMS este condusă de un președinte, medic, de regulă – specificare necesară, întrucât, pentru prima dată în nu foarte lunga sa existență, organizația este condusă de un ne-medic (din 2017).

Da, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus nu este medic, deși, a fost inclusiv ministru al sănătății. În Etiopia. Una dintre primele acțiuni importante ale lui Tedros Ghebreyesus a fost desemnarea lui Robert Mugabe (mai cunoscut opiniei publice în postura de dictator, în Zimbabwe) ca ambasador OMS al bunăvoinței. Este drept că, în urma scandalului internațional generat, OMS s-a văzut nevoită să renunțe la serviciile acestuia.

Și, acesta nu a fost singurul scandal cu care OMS s-a confruntat. Gripa porcină din 2009 și vaccinurile aferente pentru eradicarea pandemiei au fost subiectul unor dispute foarte serioase, întrucât OMS (prin reprezentanții săi) a recomandat folosirea unor vaccinuri (Tamiflu și Pandremix) care, ulterior, s-au dovedit a avea efecte adverse extrem de nocive (narcolepsie, reacții alergice severe și tulburări neuropsihice – confuzie, comportament anormal).

Mai sunt incriminate absența eficienței organizației și… corupția! Nu este un secret faptul că majoritatea celor din Board-ul organizației sunt fie foști lucrători în diverse firme producătoare de vaccinuri și medicamente, fie sponsorizați de aceleași firme. Poate și faptul că parametrii fiziologici umani s-au schimbat și ești declarat hipertensiv la valori ale tensiunii arteriale altă dată normale și diabetic la te miri ce glicemie are o legătură cu aceste ”mici indiscreții”… Se pare că, și în acest caz, banul dictează; afacerile nu se fac la biserică!

În decursul pandemiei actuale, OMS a avut o atitudine cel puțin dezechilibrată și dezechilibrantă, totodată. Deși fusese avertizată în legătură cu problemele ridicate de epidemia de Sars-Cov 2 în China, OMS a ignorat; mai mult, la 12 ianuarie, afirma că nu există date concrete care să probeze (printre cei care avertizaseră asupra epidemiei din China se număra și Taiwanul, despre care știm în ce relație se află cu China!), iar, la 14 ianuarie,Tedros Ghebreyesus ne liniștea precum că autoritățile chineze nu au descoperit că propagarea virozei provocate de noul coronavirus s-ar face de la om la om.

Apoi, deși China recunoaște dezastrul (20 ianuarie 2020), iar unele țări se gândesc serios să-și securizeze granițele pentru a evita răspândirea agentului patogen, OMS nu recomandă deloc astfel de restricții, ca fiind surse de panică și de dezechilibru economic. Între timp, se răzgândește și, pe la începutul lui martie, declară că modelul chinezesc de abordare a epidemiei de coronavirus (carantina totală) este cel mai bun și mai indicat.

Prin urmare, ne-am trezit, peste noapte, cu imagini post-apocaliptice (inclusiv la noi acasă) – carantină planetară, orașe pustii, oameni angoasați, în goană după o brumă de provizii pentru… nu se știe cât! Ca idee, Taiwanul – deși se află la 130 de km de China – nu a adoptat ”carantina chinezescă” și nu a înregistrat decât 443 de cazuri (în total) și 7 decese, ocupând locul 145 din 215 (în lume) ca număr de infectați cu noul coronavirus (date valabile la 5 iunie 2020, conform Worldometers. Info).

La 29 mai 2020, Președintele SUA, Donald Trump, anunță că țara sa va înceta să mai fie finanțator pentru OMS (după ce SUA fusese principalul finanțator al organizației!) și că fondurile destinate acesteia vor fi redirecționate către alte proiecte.

Nu este în regulă să plătească contribuabilul american pentru o organizație care execută politici adverse. Donald Trump este om de afaceri, în primul rând (și, încă unul de mare succes) și, evident, simte când o investiție nu este rentabilă.  În plus, legăturile evident preferențiale ale OMS cu China au cântărit, și ele, la această hotărâre. Unele surse de peste Ocean vorbesc chiar și de desființarea OMS, pe motiv de lipsă de eficiență și, chiar pericol.

 

Harta astrală a OMS este foarte interesantă! În primul rând, este o entitate Berbec (semn de început, responsabil cu acțiunea și inițiativa; capul). Apoi, Axa Destinului se plasează pe semnele posesiunilor, cu Nodul Nord în Taur și cu Nodul Sud în Scorpion (organizația cu pricina pare pusă, mai curând, pe făcut bani, pe generare de profit, decât pe stâns parale din varii surse).

Marte, Saturn și Pluton, într-o strânsă conjuncție în Leu, susțin prin trigoane Soarele natal și arată predispoziția către a conduce la scară mare, cât și oarece apucături dictatoriale [pe care le-am exprimentat recent, cu ocazia (încă) neîncheiatei pandemii].

Singurele legături astrale cu medicina  sunt prezența lui Mercur și a Lunii în Pești (semn al milei, compasiunii, interesului pentru ființa umană) și a lui Jupiter în Săgetător (mai puțin, deși Arcașul este, alături de celelalte semne duble, un semn medical). Este surprinzător câte aspecte stresante sunt pe harta natală a OMS! Trei Mari Cruci și zece (!) careuri în T – toate, structuri foarte tensionate, generatoare de probleme. Te și miri că a rezistat până acum!

Ziua de 29 mai 2020, când SUA au anunțat întreruperea legăturilor cu OMS arată  un Ascendent în Capricorn (caracterul restrictiv și punitiv al actului) plasat în casa a X-a (a imaginii publice) a OMS. Lilith tranzitează Soarele natal al OMS din Berbec (lezare profundă), iar Nodul Sud Lunar tranzitează Jupiter natal (iarăși, sună a pedeapsă, inclusiv kharmică). Uranus tranzitează Nodul Nord Lunar natal din casa a II-a a finanțelor, arătând clar schimbarea de paradigmă financiară pentru OMS.

Și, cine știe, este posibil să nu fie singura schimbare care va decurge din acest ”divorț” (este interesant de urmărit ce va fi prin 2022, când Axa Destinului în tranzit se va suprapune peste cea natală – examen și cotitură, evoluție, poate). Teoretic, nu-i bai mare că nu mai vin bani din America – au chinezii bani!

Totuși, lucrurile nu se anunță liniștite pentru OMS, chiar dacă, se pare că nimeni nu controlează acest organism internațional. Oare, așa să fie?!?

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.