Vicepreședintele Parlamentul European anunță ultimele discuții în cazul lui Kovesi. Ce decizie s-a luat
Kovesi mare are de așteptat. Când se va desemna procurorul-șef european
Ultima Ora Justiție

CE despre candidatura lui Kovesi ca procuror-șef european. Cine va face selecția

Comisia Europeană a transmis, la solicitarea MEDIAFAX, că procedura de selecție a procurorului-șef european este în curs, subliniind că Executivul UE nu e implicat în această activitate efectuată de o comisie independentă, în contextul informațiilor privind candidatura Laurei Codruța Kovesi.

Agenția de presă MEDIAFAX a formulat o solicitare către Reprezentanța Comisiei Europene, în contextul informațiilor apărute în mass-media potrivit cărora fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi și-ar fi depus candidatura pentru funcția de procuror-șef european.

„Procedura de selecţie pentru Biroul Parchetului Public European este în curs. Comisia nu este parte a comisiei independente de selecţie. După cum s-a explicat în anunţul privind acest post vacant publicat în noiembrie 2018, comisia de selecţie va evalua candidaţii pentru postul de viitor procuror-şef european şi va prezenta evaluarea Parlamentului European şi Consiliului, care vor desemna procurorul-şef european prin consens”, precizează Reprezentanța CE.

Parchetul European (EPPO) va fi un parchet european independent responsabil cu investigarea, urmărirea penală și trimiterea în judecată a autorilor infracțiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale UE și a complicilor acestora. Regulamentul (UE) 2017/1939 al Consiliului (1) privind EPPO a intrat în vigoare la 20 noiembrie 2017. În conformitate cu articolul 120 din respectivul regulament, EPPO își va începe activitatea în urma unei decizii a Comisiei, odată ce acesta va fi înființat, dar nu mai devreme de 3 ani de la data intrării în vigoare a Regulamentului privind EPPO.

Biroul Parchetului Public European ar urma să își înceapă activitatea până la sfârșitul anului 2020.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii