Ce asemănări există între Ion Râmaru și Gheorghe Dincă 1
Ultima Ora Justiție

Ce asemănări există între Ion Râmaru și Gheorghe Dincă

Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal, a fost comparat, la unmoment dat, cu Rîmaru. Acesta a fost un criminal în serie, poreclit ”Vampirul din Bucureşti”. El a terorizat Capitala în perioada 1970-1971, când a omorât patru femei şi a atacat alte 10. El obişnuia să îşi doboare victimele cu topoare sau bări de metal. După ce își omora victimele, acesta le muşca pe femei de sâni şi picioare, iar apoi le viola cadavrele!

Rîmaru a fost absolventul facultăţii de Medicină Veterinară în 1966, cu nota 5,33, după ce a repetat anul al doilea şi al treilea și avea probleme serioase. Aceasta se pare că avea un libido incontrolabil. Un fost coleg de-ai lui de facultate, a povestit că într-o noapte, el nu a dormit deloc, ci a urmărit cum un coleg de cămin făcea amor cu iubita lui. Mai târziu, Rîmaru avea să fie diagnosticat de doctori cu probleme psihice.

Ion Râmaru a terorizat Capitala între 1970 și 1971. Întotdeauna lansa atacurile numai după miezul nopţi pe condiţii de vreme rea. După ultima sa crimă, a fost lansată o anchetă imensă, numită ”operațiunea Vultur”, după numele străzii unde a comis ultima crimă.

Au fost mobilizaţi peste 6.000 de oameni. 2.565 de persoane au fost duse la audieri, criminalul fiind arestat într-un final. După arestare, Rîmaru a nu a vorbit aproape deloc. El a fost interogat, în total, timp de două luni, timp în care a recunoscut cu greu 23 de infracţiuni grave.

Pe 23 octombrie 1971, Rîmaru a fost dus la închisoarea Jilava şi a fost pus în faţa plutonului de execuţie, încercând cu disperare să scape. El dădea vina pe tatăl lui pentru crimele sale şi striga insistent că vrea ”să trăiască”. Ion Rîmaru a fost înmormântat într-un cimitir din Bucureşti, mormântul său fiind nemarcat.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.