Iohannis are DOI CAI TROIENI ÎN CCR. Dragnea NU MAI POATE FACE NIMIC
https://newsteam.ro/
Ultima Ora Justiție

CCR a dat avizul. Legea familiei poate fi revizuită

CCR a dat avizul. Legea familiei poate fi revizuită

CCR a dat aviz favorabil inițiativei de rezivuire a Constituției, după ce Senatul a adoptat, decizional, inițiativa cetățenească pentru revizuirea Legii fundamentale potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, nu pe cea consimțită între soți.

Luni, 17 septembrie, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art.146 lit.l) din Constituție şi al art.23 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcționarea Curții Constituţionale, s-a pronunțat, din oficiu, asupra Legii de revizuire a Constituției României.

În urma deliberărilor desfășurate în condițiile prevăzute de art.21 alin.(1), raportat la art.23 alin.(1) din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, republicată, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a constatat că Legea de revizuire a Constituţiei României respectă dispozițiile constituționale referitoare la revizuire.

Potrivit art.21 alin.(2), raportat la art.23 alin.(1) din Legea nr.47/1992 și în conformitate cu prevederile art.6 alin.(4) din Legea nr.3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.84 din 24 februarie 2000, astfel cum a fost modificată prin art.unic pct.2 din Legea nr.159/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.582 din 10 iulie 2018, decizia Curții se va comunica preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului României şi se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, împreună cu Legea de revizuire a Constituției.

Camera Deputaţilor a adoptat, în mai 2017, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, semnată de trei milioane de cetăţeni.

Referendumul a fost cerut de Coaliția pentru Familie şi va avea loc pe 7 octombrie. Este însă posibilă şi o modificare a legii prin OUG, astfel încât referendumul să fie organizat pe parcursul a două zile.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.