Gheorghe Dinca,ucigașul fetei
Gheorghe Dinca,ucigașul fetei
Ultima Ora Social

Cazul Caracal. Gheorghe Dincă va fi supus unei expertize psihiatrice

Gheorghe Dincă, principalul suspect în tragedia soldată cu cel puțin două fete dispărute, despre care se crede că ar fi murit, a fost adus duminică în arestul central din București, iar luni va fi supus unei expertize psihiatrice, potrivit B1TV. Astfel, se va stabili dacă Dincă a avut discernământ sau nu când le-a ucis pe cele două fete din Caracal.

El ar putea fi audiat de procurorii DIICOT.

Gheorghe Dincă a fost audiat până acum de procurorii DIICOT Bucureşti doar de două ori. Declaraţiile bărbatului de 66 ani din Caracal par trase la indigo atunci când vorbeşte despre uciderea Alexandrei şi a Luizei: „Nu recunosc infracţiunile de viol şi subsecvent infracţiunea de trafic de persoane şi infracţiunea de trafic de minori”.

Prima dată, inculpatul Gheorghe Dincă a fost audiat de procurorii DIICOT Bucureşti pe data de 28 iulie, iar a doua oară pe 1 august 2019. De fiecare dată a dat câte două declaraţii, una referitoare la uciderea Alexandrei Măceşanu, iar cealaltă la uciderea Luizei Melencu. În toate declaraţiile, Dincă a avut grijă ce a spus.

Nu a recunoscut că le-a răpit pe Alexandra şi Luiza sau că le-ar fi violat. Când a povestit, de exemplu, că a lăsat-o pe Alexandra singură în casă, Dincă a scos în relief că, de fapt, el nu dorea să-i facă rău.

„Înainte să plec i-am legat picioarele între ele, la un spaţiu de 30-40 de cm, astfel încât să fie mai liberă în mişcări, cu sfoară groasă de balot şi cu o sfoară mai groasă am legat-o de scheletul metalic al patului. I-am lăsat mâinile libere şi am legat-o cu bandă de scotch la ochi, ca să nu vadă”, a declarat Gheorghe Dincă.

Mai mult, bărbatul a susţinut în faţa anchetatorilor inclusiv varianta că a încercat să le ajute atunci când le-a văzut pe fete căzute la pământ.  Din cele patru declaraţii reiese că Dincă pare să ştie foarte bine că pedeapsa pentru „lovituri cauzatoare de moarte” este mult mai blândă decât cea de „omor”, scrie Adevărul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.