Caz șocant la Caracal. Anchetă după ce jandarmii au făcut selfie cu 2 tineri evadați 3
Ultima Ora Social

Caz șocant la Caracal. Anchetă după ce jandarmii au făcut selfie cu 2 tineri evadați

Inspectoratul de Jandarmi Olt a început o anchetă la Detașamentul Caracal după ce mai mulți jandarmi și-au făcut selfie cu doi tineri evadați din Centrul Educativ Buziaş, județul Timiș, pe care i-au prins.

Purtătorul de cuvânt al IJJ Olt, Mihai Iulian, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că este vorba de afectarea imaginii instituției în urma fotografiilor realizate alături de deținuții evadați.

„S-a declanșat o anchetă la Detașamentul de Jandarmi Caracal, iar în momentul de față se fac verificări, se iau rapoarte de la militarii implicați. Trei jandarmi și-au făcut poze cu cei doi tineri evadați din Centrul Educativ Buziaş, județul Timiș, după ce i-au prins pe raza comunei Gârcov din județul Olt, într-o zonă plină cu stufăriș. Efectiv au avut inspirația să caute acolo. Imaginile le-au făcut pentru ei. Prin aceste fotografii este vorba de afectarea imaginii instituției, prin poziția lor în acele imagini, prin postură”, a spus Iulian.

Surse judiciare au declarat, la rândul lor, corespondentului MEDIAFAX, că jandarmii din Caracal s-au pozat alături de doi tineri, de 19, repectiv 21 de ani, condamnați pentru furt calificat și tăinuire, care au evadat la sfârșitul lunii august din Centrul Educativ Buziaş, fiind dați în urmărire națională și căutați de forțele de ordine.

Cei doi tineri au evadat în 28 august din Centrul de Educare din Buziaș, județul Timiș. Zeci de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pentru prinderea lor.

Surse din anchetă declarau atunci pentru MEDIAFAX că, potrivit primelor verificări, deţinuţii au simulat o stare de agitaţie, fapt ce l-a determinat pe supraveghetor să deschidă uşa camerei de deţinere, moment în care trei tineri din cameră l-au lovit cu pumnii, picioarele şi cu un obiect contondent la nivelul capului şi corpului. Ulterior, doi deținuți au reușit să sară gardul unităţii, cel de-al treilea fiind prins de către personalul aflat în serviciu.

Tinerii evadați au fost văzuți apoi în județul Olt, în zona comunei Gârcov, iar polițiștii au tras focuri de armă să-i oprească. În aceeași zi, cei doi au fost prinși în Olt, la 10 kilometri de locul în care au abandonat mașina folosită pentru a se deplasa.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii