Ursul care a ucis zeci de animale din gospodării va fi vânat de autorități
Ultima Ora Social

Caz șocant în Hargita. Un tânăr de 35 de ani a fost ucis de o ursoaică

Un tânăr de 35 de ani a murit, vineri, în ambulanță, după ce a fost atacat și rănit foarte grav de o ursoaică, pe când se afla într-o pădure.

Atacul a avut loc într-o pădure din zona localităţii Crişeni, pe când tânărul ucis de fiară încărca pământ pentru flori, alături de doi consăteni.

Tovarășii de muncă ai tânărului au chemat ambulanța, dar acesta a intrat în stop cardio-respirator în timp ce era transportat spre spital şi nu a mai putut fi resuscitat.

Potrivit directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, dr. Peter Szilard, bărbatul avea multiple plăgi muşcate pe torace şi membrele superioare şi leziuni în regiunea cervicală, iar încercările echipajului de pe ambulanţă de a-l resuscita nu au dat rezultate, transmite Agerpres. „„Chemasem şi un elicopter SMURD, dar din păcate pacientul a decedat”, a mai spus dr. Peter Szilard. Reprezentantul Asociaţiei de Vânătoare „Hubertus” din Cristuru Secuiesc, Fazakas Attila, bănuieşte că este vorba de o ursoaică, exemplare care sunt mai agresive în această perioadă, întrucât au pui pe care îi protejează.

În zonă sunt mereu probleme din cauza urșilor care agacă oameni, iar localnicii se plâng că vânătorii nu sunt lăsați să-i împuște.

Bărbatul ucis de urs îşi creştea singur cele două fiice minore şi lucra ca zilier la oamenii din sat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.