Antoine Griezmann vrea să plece de la Atletico Madrid. Ce salariu îi oferă Barcelona
Ultima Ora Sport

Câți bani încasează naționala Franței, dupa câștigarea Cupei Mondiale 2018

Câți bani încasează naționala Franței, dupa câștigarea Cupei Mondiale 2018

Selecţionata Franţei a câştigat al doilea său titlu mondial, după ce a învins echipa Croaţiei cu scorul de 4-2 (2-1) în finala Cupei Mondiale de fotbal 2018, din Rusia.

Francezii şi-au făcut jocul lor obişnuit, pragmatic, câştigând prin golurile marcate de Mario Mandzukic (18, autogol), Antoine Griezmann (38 – penalty), Paul Pogba (59) şi Kylian Mbappe (65), în timp ce pentru croaţi au punctat Ivan Perisic (28) şi Mario Mandzukic (69).

Astfel, selecţionata „cocoşului galic” va primi din partea Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), suma de 32,5 milioane de euro pentru câştigarea Cupei Mondiale din Rusia, potrivit cifrelor comunicate de forul mondial. Fiecare fotbalist francez din lotul de 23 va primi câte 400.000 de euro, potrivit unei repartizări decisă de federaţia franceză şi jucători. Unii dintre componenţii lotului, cum este Kylian Mbappe, vor vărsa aceste sume unor asociaţii caritabile.

Finalista Croaţia va fi recompensată cu suma de 23,9 milioane de euro, în timp ce Belgia, medaliată cu bronz, se va alege cu 20,5 milioane de euro.

Fiecare echipă care nu a trecut de faza grupelor (locurile 17-32) ca primi câte 6,8 milioane euro

Fiecare fotbalist francez din lotul de 23 va primi câte 400.000 de euro, potrivit unei repartizări decise de federaţia franceză şi de jucători. Unii dintre componenţii lotului, cum este Kylian Mbappe, au anunțat că vor vărsa aceste sume unor asociaţii caritabile.

În ceea ce-i privește pe belgieni, înainte de meciul din finala mică se anunțase că vor încasa o primă individuală de 313.000 euro dacă vor câştiga medaliile de bronz la Cupa Mondială din Rusia, ca recompensă pentru cel mai bun rezultat din istoria „Diavolilor Roşii” la un Mondial.  În ceea ce-l privește pe selecţionerul Roberto Martinez, el avea asigurată o primă de 750.000 euro, indiferent de rezultatul finalei mici cu Anglia, câștigată în cele din urmă de Belgia.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.