Câte persoane de același sex s-au căsătorit în Germania. Numărul este impresionant 1
Externe Ultima Ora

Câte persoane de același sex s-au căsătorit în Germania. Numărul este impresionant

În urma introducerii căsătoriei gay în Germania, peste 70.000 de cupluri de acelaşi sex s-au căsătorit sau li s-a recunoscut parteneriatul civil ca o căsătorie până la sfârşitul anului 2019.

Cifra vine ca un răspuns al guvernului federal la o întrebare din partea grupului parlamentar FDP (Partidul Liber Democrat),conform dpa.

De la 1 octombrie 2017 şi până la sfârşitul anului 2019, 46.925 de cupluri de acelaşi sex s-au căsătorit şi 26.293 de parteneriate civile au fost recunoscute ca o căsătorie. În total, au avut loc 957.999 de căsătorii în Germania în această perioadă.

Nu au fost furnizate cifre pentru 2020.

„Deschiderea căsătoriei pentru toţi a fost o victorie minunată pentru iubire asupra discriminării împotriva cuplurilor de acelaşi sex”, a declarat Jens Brandenburg, parlamentarul FDP care a condus ancheta guvernamentală.

El a spus că numeroasele căsătorii între persoane de acelaşi sex au arătat cât de importantă este această piatră de hotar pentru diversitate în Germania. Cu toate acestea, Brandenburg a subliniat că există încă dezavantaje când este vorba despre părinţii de acelaşi sex.

De exemplu, într-un cuplu căsătorit între un bărbat şi o femeie, bărbatul este întotdeauna în mod automat legal tatăl unui copil născut în această căsătorie. Dar într-un cuplu căsătorit cu două femei, acesta nu este cazul – partenerul de sex feminin trebuie să adopte copilul pe care soţia acestuia îl naşte pentru a deveni legal şi părinte.

„Co-mamele ar trebui recunoscute automat dacă tatăl natural şi-a declarat consimţământul”, a cerut Brandenburg.Potrivit guvernului federal, există opt milioane de familii cu copii de vârstă minoră în Germania, dintre care aproximativ 10.000 sunt familii cu soţi sau parteneri de acelaşi sex într-o coabitare de acelaşi sex. AGERPRES

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.