Când va avea Opera Națională Română Iași un sediu propriu 1
Ultima Ora Social

Când va avea Opera Națională Română Iași un sediu propriu

Când va avea Opera Națională Română Iași un sediu propriu?

Într-o întrebare adresată Prim-ministrului României, deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat informații privind construirea unui nou sediu pentrlă Română Iaşi, promisiune făcută de coaliția PSD-ALDE pentru Anul Centenar.

Când va avea Opera Națională Română Iași un sediu propriu 2

„România se află în preajma punctului culminant al celebrării Anului Centenar: 1 decembrie, Ziua Națională a României. Prin programul de guvernare, executivul pe care îl conduceți s-a angajat să susțină mai multe obiective de infrastructură culturală extrem de bine delimitate. Construcția unei clădiri noi pentru Opera Națională Română din Iași se numără printre acestea.

 

După cum știți, atât la Iași, cât și în alte orașe, operele naționale împart aceleași clădiri cu teatrele naționale, lucru ce produce neajunsuri majore atât instituțiilor culturale, cât și publicului spectator. Dacă teatrele și operele naționale ar beneficia de săli de spectacole proprii, nu folosite prin rotație, ar putea programa un număr mai mare de reprezentații, în beneficiul publicului, dar și al instituțiilor“, a declarat parlamentarul ieşean.

 

În acest context, deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat date concrete privind construirea noului sediu al Operei Naționale Române din Iași. De asemenea, este important de aflat care au fost motivele pentru care Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale nu a elaborat, până în prezent, nici un plan privind începerea lucrărilor de construcţii pentru sediile operelor naţionale, deşi proiectul reprezenta o prioritate a programului de guvernare.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro Dumitru Oprea.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.