Campionatele Mondiale de la Doha, REZULTAT DEZASTRUOS pentru gimnaștii români
Ultima Ora Sport

Campionatele Mondiale de la Doha, REZULTAT DEZASTRUOS pentru gimnaștii români

Campionatele Mondiale de la Doha, REZULTAT DEZASTRUOS pentru gimnaștii români

Gimnaştii români au încheiat rapid socotelile la Campionatele Mondiale de la Doha. În urma evoluţiilor, nu mai au şanse de calificare în finala pe echipe sau în finalele pe aparate, scrie Mediafax.

La Campionatele Europene de la Glasgow, România a obţinut în calificările masculine un total de 234.761 puncte, cu care a ocupat locul 15. Despre finală nici nu s-a pus problema. La Mondialele de la Doha, Drăgulescu & Co au terminat în această dimineaţă cu un total de 234.121 puncte. Adică la 7 puncte distanţă de Franţa şi la 22 de puncte de Rusia! Echipa României a bătut practic pasul pe loc, dacă s-ar face o comparaţie între cele două competiţii.

Individual, rezultatele sunt la fel de slabe. În primul rând, Marian Drăgulescu nu a făcut şi a doua săritură în tentativa de a se califica în finala aparatului. El a avut o singură încercare, notată cu 14.100.

La cal cu mânere, aparatul la care Marius Urzică, actualul antrenor coodonator, a fost un ”Zeu” al gimnasticii masculine, au ratat toţi sportivii români. Rafael Szabo a încheiat cu nota 6.633, iar Adelin Kotroing – 8.233.

După prima subdiviziune, cele mai bune poziţii în calificările pentru finalele pe aparate le ocupă Marian Drăgulescu (sol) – 13.900 şi Andrei Muntean (inele) – 13.858, ambii fiind clasaţi pe locul 4. Aşadar, nicio şansă de a prinde finalele!

Cu rezultatele obţinute azi, România va rata, probabil, încă de acum Jocurile Olimpice de la Tokyo cu echipa masculină. Ar trebui să prindă Top 24 la Doha, însă punctajul la general nu-i oferă prea multe perspective. Până la finalul concursul mai sunt programate alte 9 subdiviziuni şi vreo 40 de echipe la start.

Atenţia se îndreaptă acum spre echipa feminină, care va concura duminică în calificări.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.