Sfântul Leon, episcopul Cataniei
Sfântul Leon, episcopul Cataniei
Social Ultima Ora

Calendar creștin-ortodox,20 februarie,2021. Sfântul Leon, episcopul Cataniei

Sfântul Leon a trăit în timpul împăratului Heraclie (641-668). A fost episcop în Catania, din insula Sicilia. El se îngrijea neîncetat de săraci și bolnavi. La un moment dat și-a făcut apariția în Catania, vrăjitorul Eliodor. Acest vrăjitor înșela poporul cu diferite închipuiri.

Va fi prezent și la o Liturghie, unde va face diverse vrăji. În urmă acestui fapt, Sfântul Leon îl va lega cu unul din capetele omoforului și îl va duce în piață orașului.

Aici va porunci să se facă un foc mare și va intră în el împreună cu vrăjitorul Eliodor. Sfântul Leon va ieși din foc nevătămat, în timp ce vrăjitorul a fost ars cu desăvârșire.

A păstorit mulți ani episcopia Cataniei, aducând la credință multe persoane și ajutând pe mulți, fără să țînă seama dacă sunt creștini sau nu. După trecerea să la cele veșnice, moaștele sale au fost așezate in Biserica „Sfânta Lucia“.

Troparul Sfântului Leon, episcopul Cataniei

Îndreptător credinței și chip blândețelor, învățător înfrânării te-a arătat pe ține turmei tale Adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai câștigat cu smerenia cele înalte, cu sărăcia cele bogate.

Părinte ierarhe Leon, roagă pe Hristos Dumnezeu, să mântuiască sufletele noastre.

Tot astăzi, face pomenirea:- Sfântului Mucenic Sadoc și a 128 de Sfinţi care au murit împreună cu dansul;- Sfântului Agaton, episcopul Romei;- Sfântului Cuvios Visarion;- Sfântului Cuvios Chindiu, episcopul Pisidei;- Cuviosului Plotiu.

Mâine, 21 februarie, facem pomenirea Sfântului Cuvios Timotei.

Sursă: CrestinOrtodox.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.