Calendar creștin-ortodox 13 iulie 2018.Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil; Sfântul Cuvios Ştefan Savaitul; Sfânta Cuvioasă Sara
Calendar creștin-ortodox 13 iulie 2018.Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil; Sfântul Cuvios Ştefan Savaitul; Sfânta Cuvioasă Sara
Ultima Ora #calendar-ortodox Social

Calendar creștin-ortodox. Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil

Sfântul Arhanghel Gavriil este pomenit pe 26 martie, în ziua de după Bună Vestire, pe 8 noiembrie când sărbătorim Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și pe 13 iulie, când se face pomenire de toate minunile săvârșite de Sfântul Arhanghel Gavriil. Sărbătoarea din 13 iulie datează din secolul al IX lea.

Sfântul Arhanghel Gavriil este este Arhanghelul bunelor vestiri. A fost ales și trimis de Dumnezeu la Fecioara din Nazaret să-i vestească taină cea mare a întrupării Domnului.A adus vestea zamislirii Maicii Domnului lui Ioachim și Anei.A vestit în templu Sfântului Zaharia că soția lui va naște la bătrânețe pe Sfântul Ioan Botezătorul.

Sfântul Arhanghel Gavriil a rostit primul numele lui Iisus.A dat nume Sfântului Ioan Botezătorul. A vestit păstorilor nașterea lui Hristos și a fost primul care a cântat:

„Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire!” (Luca 2, 14).

Sfântul Arhanghel Gavriil a descoperit magilor taina întrupării. El a liniștit pe Iosif când voia să lase pe Fecioara Maria. El i-a poruncit să fugă în Egipt cu Pruncul și iarăși să se întoarcă în Nazaret.

Tot astăzi, facem pomenirea:

– Sfântului Alexander Schmorell;

– Sfântului Cuvios Ștefan Savaitul;

– Sfintei Mucenițe Golinduh;

– Sfintei Cuvioase Sara.

Mâine, facem pomenirea Sfântului Apostol Achila.

Sursă: CrestinOrtodox.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.