Calendar creștin-ortodox, 29 iulie, 2021. Sfântul Mucenic Calinic 5
Social Ultima Ora

Calendar creștin-ortodox, 29 iulie, 2021. Sfântul Mucenic Calinic

Sfântul Mucenic Calinic s-a născut în Cilicia. În anul 290, prezent în cetatea Ancira din Galatia, a fost arestat de păgâni și dus înaintea dregatorului Sacerdon.

Când i s-a spus că va fi spus la chinuri dacă nu va lepăda credință în Hristos, Sfântul Mucenic Calinic a zis: „Mie dorit îmi este a suferi pentru Domnul meu, precum îi este pâinea celui flamand.” I s-au pus în picioare încălțări de fier, ce aveau cuie pe interior, și așa a fost fugărit în cetatea Gangra.

Dar sfântul umblă că și cum nu simțea durerea din rănirea picioarelor și cânta psalmul lui David: „Așteptând, am așteptat pe Domnul, și a căutat la mine și a auzit rugăciunea mea. Și m-a scos din groapa patimilor și din tină noroiului, și a pus pe piatră picioarele mele și a îndreptat pașii mei”.

Pe drumul spre execuție i s-a făcut sete. Prin rugăciune, Dumnezeu i-a dăruit apă dintr-o stâncă, iar izvorul acela n-a încetat de atunci a dărui apă, spre pomenirea minunii lui Dumnezeu, care s-a făcut cu rugăciunile mucenicului.

A fost aruncat în foc, loc în care și-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu. Cei ce l-au persecutat, au găsit trupul Sfântului Mucenic Calinic neatins de flăcări.

Tot astăzi, facem pomenirea:- Sfintei Mucenite Teodota, împreună cu fiii săi;- Sfântului Mucenic Mamant;- Sfântului Mucenic Vasilisc;- Sfântului Constantin, patriarhul Constantinopolului;- Sfântului Ioan ostașul;- Sfinților Mucenici Veniamin și Virie;- Binecredinciosului împărat Teodosie cel Tânăr;- Sfântului Mucenic Eustatie din Mtskheta.

Mâine, facem pomenirea Sfinților Apostoli Silă, Silvan, Crescent, Epenet și Andronic.

Sursă: CrestinOrtodox.ro

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii