Calendar creștin-ortodox, 28 septembrie,2020. Sfîntul cuvios Hariton Mărturisitorul 5
Calendar creștin ortodox. 28 septembrie 2019. Sfântul Cuvios Hariton
Social Ultima Ora

Calendar creștin-ortodox, 28 septembrie,2020. Sfîntul cuvios Hariton Mărturisitorul

Sfântul Cuvios Hariton a viețuit în cetatea Iconiu, în timpul împăratului Aurelian (270-275). Pentru că a mărturisit că este creștin, a fost supus la multe chinuri. A fost torturat și bătut, până când trupul sau s-a făcut tot numai o rana. A fost eliberat din temniță după moartea împăratului Aurelian.

În timp ce se îndrepta spre Ierusalim, a fost prins de niște tâlhari. Din Sinaxar aflăm că un șarpe veninos a intrat în vasul cu vin din care beau tâlhării și le-a adus moartea acestora. Sfântul Hariton a făcut o biserica din peștera talharilor și cu aurul găsit la aceștia a ridicat o mănăstire. A trecut la cele veșnice la adânci bătrâneți.

Tot astăzi, facem pomenirea:- Sfântului Proroc Baruh;- Sfântului Sfințitului Mucenic Marcu, pastorul;- Sfinților Mucenici și frați Alexandru, Afiu și Zosima;- Sfântului Mucenic Pimen;- Sfinților Mucenici Nicon, Neon și Eliodor;- Sfinților Mucenici Calinic și Eustatie Romeul;- Sfântului Mucenic Alexandru.

Maine, facem pomenirea Sfantului Cuvios Chiriac Sihastrul.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii