Calendar creștin-ortodox 27 Aprilie 2020! Sfântul Apostol Simeon, ruda Domnului 1
Social Ultima Ora

Calendar creștin-ortodox 27 Aprilie 2020! Sfântul Apostol Simeon, ruda Domnului

Sfântului Apostol Simeon a fost fiul lui Cleopa, fratele lui losif, logodnicul Maicii Domnului. Sfântul Simeon a făcut parte din cei Șaptezeci de Apostoli ai Mântuitorului. Acesta a predicat Evanghelia lui Hristos în ludeea.

După moartea Sfântului Apostol Iacob, vărul sau, Sfântul Apostol Simeon a fost numit Episcop al Ierusalimului, pastorind până la o vârstă înaintată. Potrivit istoricului Eusebiu acesta a fost al doilea Episcop al Ierusalimului. Tradiția spune că atunci când a primit cununa muceniciei, în timpul împăratului Traian, Sfântul Apostol Simeon avea peste o sută de ani. Izbucnind în Palestina o persecuție atât asupra iudeilor, cât și asupra creștinilor, bătrânul Episcop Simeon a fost prins și supus la chinuri cumplite. Sfântul Apostol Simeon a murit fiind răstignit asemenea Domnului.

În jurul anului 106 a început prigoanei declanșată de împăratul Traian, când, la ordinul consulului Attikus, au fost persecutați nu numai creștinii, ci și toți urmașîi lui David. Tot atunci, câțiva eretici pe care ii combatuse în trecut, l-au denunțat românilor pe Sfântul Ierarh Simeon, episcopul care timp de 26 (sau 23) de ani și-a păstorit neîncetat turmă. A fost supus la torturi de tot felul timp de mai multe zile, arătând atâta îndrăzneala, încât consulul și ceilalți se întrebau cum de acel bătrân în vârstă de 120 de ani putea să îndure astfel de chinuri. Cu toate acestea, l-au condamnat la moarte prin răstignire. Cu bucurie că urmează morții Domnului, Sfântul Simeon s-a învrednicit să primească în cer cununa de biruință a muceniciei.

Tot în această zi, facem pomenirea:

– Sfântului Cuvios Ioan Mărturisitorul;

– Sfinților Apostoli Aristarh, Marcu și Zinon;

– Sfântului Mucenic Puplie;

– Sfântului Evloghie primitorul de străini;

– Sfântului Mucenic Lolion cel nou;

– Sfântului Preacuvios Ștefan, Episcopul Vladimirului;

Mâine, 28 aprilie, facem pomenirea Sfinților Apostoli Iason și Sosipatru.

Sursă: CrestinOrtodox.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.