Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul a primit vizita regală
Ultima Ora Social

Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul a primit vizita regală

Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul a primit vizita regală – Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, a vizitat în dimineața zilei de luni, 15 ianuarie 2018, Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul din Capitală. La vizită a luat parte Alteța Sa Regală Principele Radu.

Custodele Coroanei a dorit să le mulțumească, în numele său și al Familiei Regale, tuturor ofițerilor și militarilor brigăzii care și-au adus aportul la impecabila desfășurare a funeraliilor naționale ale Regelui Mihai I al României. De asemenea, Majestatea Sa a dorit să amintească excepționala prezență a militarilor marii unități la funeraliile naționale ale mamei sale, Regina Ana a României.

Majestatea Sa și Principele Radu au fost întâmpinați la intrarea în clădirea principală a brigăzii de comandantul marii unități, colonelul Bogdan Cernat. Majestatea Sa a fost salutată la intrare de o gardă militară constituită în onoarea vizitei sale și apoi a vizitat comandamentul.

Cuplul regal a vizitat apoi muzeul brigăzii, precum și biserica marii unități. La finalul vizitei, Majestatea Sa și Principele Radu au aprins lumânări în memoria celor dispăruți și pentru sănătatea celor vii și și-au luat rămas bun de la gazde.

A fost pentru prima oară când Custodele Coroanei vizitează Brigada 30 Gardă. Predecesorii Majestății Sale, începând de la fondatorul dinastiei naționale, Regele Carol I, au avut în toate timpurile și în toate împrejurările istorice legături strânse cu această mare unitate militară, care a evoluat de-a lungul timpurilor moderne până la forma și structura de astăzi.

Brigada are o istorie de aproape 160 de ani și a colaborat, în ultimii ani, în foarte multe ocazii cu Casa Majestății Sale, în evenimente oficiale și publice cu caracter național și internațional.

Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul a primit vizita regală 5 Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul a primit vizita regală 6

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii