Botez regal, în absența Reginei 1
botez print
Ultima Ora Externe

Botez regal, în absența Reginei

Botezul fiului prinţului Harry al Marii Britanii, Archie Mountbatten, va avea loc astăzi, la castelul Windsor, și va fi un eveniment privat, iar numele naşilor copilului nu vor fi făcute publice, potrivit dpa.com. Regina Elizabeth a II-a nu v-a participa la eveniment.

Copilul va fi botezat de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii anglicane.

„Numele naşilor, potrivit propriilor dorinţe, nu vor fi făcute publice”, se arăta într-un comunicat dat publicităţii săptămâna aceasta de reprezentanţii palatului Buckingham, reşedinţa oficială a reginei Elizabeth a II-a, arată Mediafax.

Decizia a stârnit controverse în presa din Marea Britanie, mai ales după ce, în urmă cu o săptămână, s-a descoperit că renovarea noii reşedinţe a prinţului Harry, Frogmore Cottage, de pe domeniul Windsor, i-a costat pe contribuabilii britanici 3 milioane de dolari.

Grupul anti-monarhist Republic a criticat faptul că a fost cheltuită o sumă atât de mare de bani într-o perioadă în care serviciile publice se confruntă cu presiuni financiare.

Criticii au sugerat că evenimente precum botezurile regale ar trebui să fie publice, dar prinţul Harry şi soţia sa, ducesa Meghan de Sussex, au insistat asupra faptului că au dreptul la viaţă privată.

Presa britanică a speculat că Genevieve Hillis şi Lindsay Roth, cele mai bune prietene ale ducesei Meghan, s-ar putea număra printre naşi, mai ales după ce cele trei au fost văzute asistând împreună la un meci de tenis de la turneul de la Wimbledon, din Londra. Printre alţi posibili naşi se numără Thomas şi Charlie van Straubenzee, prieteni buni ai lui Harry.

Printre oaspeţii la ceremonie s-ar putea număra tatăl lui Harry, prinţul moştenitor Charles, cu soţia sa, ducesa Camilla, precum şi fratele proaspătului tată, prinţul William, cu soţia sa, ducesa Catherine de Cambridge.

Mama ducesei Meghan, Doria Ragland, ar putea şi ea să participe, dar bunica lui Harry, regina Elizabeth a II-a, are un alt angajament oficial.

Pentru ceremonia religioasă, părinţii bebeluşului ar trebui să perpetueze o tradiţie foarte dragă familiei regale britanice. Archie Mountbatten ar trebui să poarte aceeaşi ţinută cu care au fost îmbrăcaţi verişorii săi, prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis, copiii ducilor de Cambridge, când au fost botezaţi. Este vorba despre o replică din dantelă şi satin a rochiei pe care regina Victoria a comandat-o pentru botezul fiicei sale, prinţesa Victoria, din 1841, devenită între timp ţinuta oficială la botezurile membrilor familiei regale. Prea fragilă pentru a mai fi îmbrăcată în prezent, istorica piesă este conservată în arhivele familiei, dar, din 2008, o replică a acesteia, realizată integral manual, este disponibilă pentru noii moştenitori.

Până în prezent, micul Archie Harrison Mountbatten-Windsor nu a părăsit oficial Frogmore Cottage.

Archie Harrison Mountbatten-Windsor, primul copil al ducilor de Sussex, s-a născut într-un spital privat din centrul Londrei, pe 6 mai. Cel de-al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii este al şaptelea în ordinea succesiunii la tron.

Prinţul Harry, în vârstă de 34 de ani, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle, în vârstă de 37 de ani, s-au căsătorit pe 19 mai 2018, după o relaţie de doi ani. Ceremonia de nuntă, care a avut loc la capela St. George de pe domeniul Windsor, a fost una impresionantă, tradiţională, presărată cu elemente moderne, care s-a desfăşurat sub privirile lumii întregi.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.