BOMBĂ! Florin Cîțu ajunge pe mâna judecătorilor! Plângere penală pe numele premierului! Acuzații deosebit de grave! 7
Exclusiv Justiție Ultima Ora

BOMBĂ! Florin Cîțu ajunge pe mâna judecătorilor! Plângere penală pe numele premierului! Acuzații deosebit de grave!

Comunitatea Declic depune un denunț pe numele premierului Florin Cîțu și pe cel al consilierei de stat Mioara Costin, pentru infracțiunile de instigare la abuz în serviciu și abuz în serviciu.

Decizia vine după ce în spațiul public a apărut un document cu antetul Guvernului, prin care unul dintre consilierii de stat angajați în cadrul Executivului trasa linii de comunicare politică pentru strategia lui Florin Cîțu în lupta internă pentru șefia Partidului Național Liberal.

Denunțul este redactat de avocații Declic și va fi depus săptămâna viitoare la Direcția Națională Anticorupție.

Costurile pentru plata avocaților vor fi suportate din donațiile membrilor Comunității Declic.

”Am militat dintotdeauna pentru justiție independentă. Vrem să fie aflat adevărul și el nu poate fi stabilit decât printr-o cercetare penală.

Avocații Declic au analizat speța și au concluzionat că sunt suspiciuni potrivit cărora premierul ar fi putut comite o faptă de instigare la abuz în serviciu.

 

Ne dorim ca prim-miniștrii României, ca toți demnitarii, de fapt, să înțeleagă că funcțiile din stat nu sunt instrumente pentru câștigarea luptelor politice interne.

 

Nimeni nu poate trata instituția publică pe care a ajuns să o conducă temporar ca pe propria moșie, nu poți folosi resursele publice în interes personal, indiferent ce funcție ai avea”, declarat Tudor Brădățan directorul executiv al Declic

Faptele consilierului de stat pot reprezenta o încălcare a atribuțiilor de serviciu, pentru că ar fi oferit, din postura de funcționar public, sprijin politic unui candidat la o funcție în partid.

Mai mult, angajatul Guvernului ar fi prestat activități în interesul personal al lui Florin Cîțu, folosind resurse publice ale Executivului.

BOMBĂ! Florin Cîțu ajunge pe mâna judecătorilor! Plângere penală pe numele premierului! Acuzații deosebit de grave! 8

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii