DOCUMENTE BOMBĂ! Aurul României în Pericol! ! USRPLUS blochează extracția a 300 de tone de minereu prețios! Miza! 30 de miliarde de euro 21
Exclusiv Social Ultima Ora

DOCUMENTE BOMBĂ! Aurul României în Pericol! ! USRPLUS blochează extracția a 300 de tone de minereu prețios! Miza! 30 de miliarde de euro

DACIAN CIOLOȘ, (co-președinte al USRPLUS) NE VREA FĂRĂ AUR – Iată dovadă că cei care au încercat să blocheze extracția a 300 tone de aur de la Roșia Montană sunt Dacian Cioloș și Corina Suteu.

În dosarul trimis la UNESCO, apare semnătură lui Dacian Cioloș! Fostul premier nu invocă un act guvernamental al Statului român, ci a semnat un „cuvânt înainte” că pe un român de călătorii.

Cerem parchetului să verifice de urgență dacă acțiunea lui Cioloș reprezintă Statul sau e un act pe persoană fizică, scrie luju.ro.

Lumea Justiției a intrat în posesia dosarului Roșia Montană de la UNESCO și, ce să vedeți, prima pagină este semnată chiar de fostul premier al României, Dacian Julien Cioloș!

Haluciant este că Cioloș, deși sub titulatura de premier al României la acea dată, nu semnează ca reprezentant al Statului român, în baza unui act oficial adoptat conform legii, ci semnează un simplu „cuvânt înainte”, că și când și-a spus părerea despre un român de călătorii.

Șocul este cu atât mai mare cu cât, așa cum Lumea Justiției a publicat în edițiile anterioare, la nivelul Ministerului Culturii s-a atras atenția, după plecarea lui Cioloș de la guvernare, că dosarul Roșia Montană care a fost depus la UNESCO în scopul blocării extracției a 300 de tone de aur (ce valoareaza circa 30 miliarde euro) nu a avut la baza niciun act guvernamental din partea Statului Român (memorandum, hotărâre de guvern, etc.).

Se poate astfel aprecia, date fiind precizările pe care însuși Ministerul Culturii le-a făcut cu privire la această speță, dar și conținutul dosarului Roșia Montană de la UNESCO, că demersul de înregistrare a dosarului pentru înscrierea Roșiei Montană în lista patrimoniului mondial este mai degrabă unul făcut pe persoană fizică, și nu în numele Statului român.

Neexistând dovezi că pentru înscrierea dosarului Roșia Montană s-a emis un act guvernamental sau hotărâre de guvern ne putem pune legitim întrebarea: cu ce mandat se va prezența săptămâna viitoare la UNESCO ambasadorul României la UNESCO, Simona Mirela Miculescu, în condițiile în care întregul dosar apare că fiind introdus pe persoană fizică de Dacian Cioloș, care semnează un „cuvânt înainte”, și de fosta ministresă a Culturii Corina Suteu, care la rândul sau semnează, atenție, „în numele Statului parte”?

Dosarul de la UNESCO, asumat pe persoană fizică:

Avem astfel următoarea situație:

-În dată de 4, respectiv 5 ianuarie 2017 ministresă Culturii, Corina Suteu, aflată la final de mandat, a depus la UNESCO dosarul privind Roșia Montană. Acest dosar, astfel cum reiese din facsimilul de mai jos, are un „cuvânt înainte” semnat de Dacian Cioloș, dar și semnătură Corinei Suteu „în numele Statului parte”.

DOCUMENTE

DOCUMENTE BOMBĂ! Aurul României în Pericol! ! USRPLUS blochează extracția a 300 de tone de minereu prețios! Miza! 30 de miliarde de euro 22 DOCUMENTE BOMBĂ! Aurul României în Pericol! ! USRPLUS blochează extracția a 300 de tone de minereu prețios! Miza! 30 de miliarde de euro 23 DOCUMENTE BOMBĂ! Aurul României în Pericol! ! USRPLUS blochează extracția a 300 de tone de minereu prețios! Miza! 30 de miliarde de euro 24 DOCUMENTE BOMBĂ! Aurul României în Pericol! ! USRPLUS blochează extracția a 300 de tone de minereu prețios! Miza! 30 de miliarde de euro 25 DOCUMENTE BOMBĂ! Aurul României în Pericol! ! USRPLUS blochează extracția a 300 de tone de minereu prețios! Miza! 30 de miliarde de euro 26 DOCUMENTE BOMBĂ! Aurul României în Pericol! ! USRPLUS blochează extracția a 300 de tone de minereu prețios! Miza! 30 de miliarde de euro 27 DOCUMENTE BOMBĂ! Aurul României în Pericol! ! USRPLUS blochează extracția a 300 de tone de minereu prețios! Miza! 30 de miliarde de euro 28

-La acea dată, astfel cum reiese dintr-un punct de vedere exprimat de consilierul de la Direcția Relații Internaționale și Afaceri Europene din cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale, Cătălina Pîrvudosarul nu fusese aprobat la nivel de prim-ministru, deși Dacian Cioloș a iscalit pe dosar această titulatura.

Atenție, dosarul Roșia Montană a fost depus la UNESCO deși, conform aceluiași document pe care îl prezentăm mai jos, nu există niciun Memorandum aprobat în acest sens de Guvernul României.

De asemenea, preciza consilieră Cătălin Pîrvu, nici ministerele în competență cărora se află cele mai importante aspecte incluse în dosar (aspecte strategice, juridice, financiare, economice, etc.) nu au avizat depunerea acestuia la UNESCO”.

Ba mai mult, în clarificările privind parcursul dosarului Roșia Montană la UNESCO oferite de consilieră MC, apare informația potrivit căreia Ministerul Afacerilor Externe a refuzat să avizeze depunerea dosarului Roșia Montană la UNESCO.

Pe lângă avizul pe care MAE a refuzat să îl dea, pentru depunerea dosarului UNESCO mai erau necesare avizele Ministerului Justiției, Ministerului Finanțelor Publice, Ministerului Economiei, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Energiei, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurlae, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor, dar și avizarea dosarului UNESCO de către primul ministru al României.

În ciuda lipsei acestor avize, ori a unui Memorandum adoptat de Guvernul de la acea dată, într-o adresa transmisă directorului Centrului Patrimoniului Mondial UNESCO și înregistrată la Cabinetul ministrului Culturii cu nr. 15 din 3 ianuarie 2017, se precizează „în mod fals că trimiterea dosarului la UNESCO ar fi fost asumată de Guvernul României”.

Prin ce act și în ce fel a fost asumată trimiterea dosarului Roșia Montană la UNESCO de către Guvern, altfel decât prin „cuvântul înainte” al fostului premier Cioloș, ori prin semnătură Corinei Suteu „în numele Statului parte” nu știm…

Cert este că premierul nu este întregul Guvern al României, ci doar reprezentantul acestuia, or, atât timp cât nu există un document oficial adoptat de întregul Guvern, astfel cum prevede legislația, ne întrebăm din nou legitim dacă Dacian Cioloș și Corina Suteu, înainte de încheierea mandatului la conducerea Ministerului Culturii, nu s-au dus cumva la UNESCO pe persoană fizică, iar sub semnăturile lor și-au pus și funcțiile deținute efemer.

Parchetul General are obligația să afle cum rămâne România văduvită de aurul din subteran

Dată fiind această situație, cerem public Parchetului General să se sesizeze de urgență pentru a verifică dacă Dacian Cioloș și Corina Suteu au în spate un act guvernamental care să fi abilitat să acționeze în numele Statului român atunci când au înregistrat dosarul Roșia Montană la UNESCO sau au derulat întreagă operațiune de blocare a aurului României pe persoană fizică!

Căci, repetăm, potrivit documentului de la Ministerul Culturii, dosarul Roșia Montană a fost depus la UNESCO fără să existe un act guvernamental, iar în cuprinsul dosarului nu se face vreo trimitere la documentele oficiale adoptate pentru avizarea trecerii zăcământului aurifer de la Roșia Montană în patrimoniul mondial.

Practic, în prezent, prin dosarul de la UNESCO, pe care actualul Guvern al României îl susține mai mult prin inacțiune, și în lipsa avizelor necesare, astfel cum relevă documentele oficiale, riscă să fie blocate definitiv resursele aurifere din subteranul Roșiei Montane.

Și totul după poftă unor politicieni care și-au stabilit că țintă, sub pretexte precum „Stop cianurii” sau „Salvați Roșia Montană”, interzicerea exploatării zăcământului aurifer de către RMGC.

 Zăcământ și exploatare la care culmea, Statul este parte! Pentru cei care nu cunosc, mililarde de euro nu mai ajung în vistieria Statului român dacă iese planul pus în aplicare de Guvernul Cioloș, prin semnătură fostului premier Dacian Cioloș și a ministresei Culturii de la acel moment, Corina Suteu.

DOCUMENTE BOMBĂ! Aurul României în Pericol! ! USRPLUS blochează extracția a 300 de tone de minereu prețios! Miza! 30 de miliarde de euro 29 DOCUMENTE BOMBĂ! Aurul României în Pericol! ! USRPLUS blochează extracția a 300 de tone de minereu prețios! Miza! 30 de miliarde de euro 30 DOCUMENTE BOMBĂ! Aurul României în Pericol! ! USRPLUS blochează extracția a 300 de tone de minereu prețios! Miza! 30 de miliarde de euro 31

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.