Avertizare de la MAE pentru cei care se întorc în România prin punctul de frontieră Giurgiu-Ruse
Avertizare de la MAE pentru cei care se întorc în România prin punctul de frontieră Giurgiu-Ruse
Ultima Ora Social

BLOCAJ la ieșire din țară prin Giurgiu. Tirurile au făcut coloana de zece kilometri

BLOCAJ la ieșire din țară prin Giurgiu. Tirurile au făcut coloana de zece kilometri

Tirurile care aşteaptă ieşirea din România prin PTF Giurgiu -Ruse formează o coadă ce se întinde pe aproximativ zece kilometri pe prima bandă de mers a DN 5 Bucureşti-Giurgiu, timpul de aşteptare pentru trecerea frontierei spre Bulgaria fiind de aproximativ 120 de minute din cauza traficului intens, potrivit ITPF Giurgiu.

„Autorităţile bulgare au exprimat faptul că, la începutul lunii decembrie, va fi dat în folosinţă noul terminal la care se lucrează în prezent şi atunci se va lucra cu patru cântare, faţă de două câte sunt folosite în prezent. Important este şi faptul că filtrul de control din noul terminal este amplasat la o distanţă mai mare faţă de actualul filtru şi va permite preluarea unui număr mai mare de camioane. Acum acestea sunt preluate pe două benzi, iar la noul terminal, preluarea camioanelor se va putea face pe cinci sau şase benzi”, a declarat adjunctul şefului Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, Nicu Răboj.

Potrivit acestuia, în zilele aglomerate, autorităţile de frontieră verifică între 400 şi 500 de camioane în 12 ore, în timp ce într-o zi obişnuită, traficul este de până la 250 de camioane în aceeaşi perioadă de timp.

Potrivit site-ului Poliţiei de frontieră, timpul de aşteptare la ieşirea din România prin PTF Giurgiu-Ruse pentru camioane, înregistrat în dimineaţa zilei de miercuri, a fost de 120 de minute.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii