Cannes 2018. "Une affaire de famille", de Hirokazu Kore-eda, MARELE câştigător al premiului Palme d'Or
Biletele pentru festivalul Les Films de Cannes à Bucarest au fost puse în vânzare
Ultima Ora Social

Biletele pentru festivalul Les Films de Cannes à Bucarest au fost puse în vânzare

Biletele pentru festivalul Les Films de Cannes à Bucarest, care va avea loc între 18 și 27 octombrie, sunt puse în vânzare marți, potrivit mediafax.

Proiecțiile Les Films de Cannes à Bucarest vor avea loc la Cinema Pro, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Cinemateca Union, Muzeul Național de Artă al României – Sala Auditorium și Institutul Cervantes.

Începând de pe 19 octombrie, publicul va putea vedea, la Cinema Muzeul Țăranului, peliculele „Omul care a vrut să fie liber”, de Mihai Mincan și George Chiper-Lillemark, „Timebox”, în regia Norei Agapi, „Jurnalul familiei Escu”, regizat de Șerban Georgescu, „Ivana cea groaznică”, de Ivana Mladenovic, „Maria, Regina României”, în regia lui Alexis Cahill, „Heidi”, de Cătălin Mitulescu, „Cărturan”, de Liviu Săndulescu și „5 minute”, regizat de Dan Chișu.

Les Films de Cannes à Bucarest acordă și în acest an un premiu desemnat prin votul publicului pentru cel mai bun film românesc din secțiunea Avanpremierele Toamnei. Premiul, în valoare de 2.500 euro, acordat de Institutul Cultural Român, este oferit producătorului pentru o mai bună distribuție a filmului pe ecranele românești.

Totodată, cele mai recente filme ale marilor regizori ai cinematografiei mondiale, precum Pedro Almodóvar, Terence Malick, Jim Jarmusch, frații Dardenne, Xavier Dolan, Marco Bellocchio, Ken Loach, Werner Herzog vor putea fi văzute în premieră la Les Films de Cannes à Bucarest.

Mai mult decât atât, cea de-a zecea ediție a Les Films de Cannes va aduce retrospectiva Claude Lelouch, cu Albert Serra invitat special, Ziua de Aur, în care vor fi prezentate câștigătoarele Palme d’Or și Camera d’Or, workshop-uri de actorie, analiză de scenariu și peste 100 de pelicule.

Biletele pot fi achiziționate din rețeaua Eventbook și de la casieriile cinematografelor Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului și Cinemateca Union. Biletele pot fi achiziționate atât în avans, începând de marți, cât și pe durata festivalului.

Ediția a zecea a Les Films de Cannes à Bucarest este organizată de Asociația Cinemascop și Voodoo Films și realizată în parteneriat cu Ambasada Franței și Institutul Francez din Bucureşti.

Programul de proiecții și detalii suplimentare sunt disponibile pe pagina festivalului, www.filmedefestival.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.