Bilanț tragic în Cehia: Creşte numărul românilor decedaţi în explozia de la uzina chimică 1
explozie
Ultima Ora Externe

Bilanț tragic în Cehia: Creşte numărul românilor decedaţi în explozia de la uzina chimică

Încă două dintre victimele exploziei produse la uzina chimică din Cehia au fost identificate ca fiind cetăţeni români, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe. „Potrivit informaţiilor obţinute de Ambasada României la Praga, încă două dintre victimele exploziei au fost identificate ca fiind cetăţeni români. Astfel, numărul cetăţenilor români decedaţi în urma tragicului eveniment a urcat la cinci în acest moment”, a informat MAE printr-un comunicat de presă transmis vineri.

Ancheta declanşată de autorităţile cehe privind explozia de la uzina chimică din localitatea Kralupy nad Vltavou este în curs de desfăşurare. Echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Praga a vizitat şi unităţile medicale în care au fost internate persoanele rănite pentru a se asigura că printre acestea nu sunt şi cetăţeni români, precizează MAE.

Manționăm că cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva au fost grav rănite într-o explozie produsă joi dimineaţa într-o uzină chimică din oraşul Kralupy-nad-Vltavou, la 30 de kilometri nord de Praga, a anunţat AFP. Explozia a avut loc într-o uzină aparţinând societăţii Synthos, specializată în producţia de cauciuc sintetic şi polistiren.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.