Bărbatul care l-a amenințat cu moartea pe Prințul Harry, condamnat la închisoare 1
Bărbatul care l-a amenințat cu moartea pe Prințul Harry, condamnat la închisoare
Ultima Ora Social

Bărbatul care l-a amenințat cu moartea pe Prințul Harry, condamnat la închisoare

Un bărbat care l-a amenințat cu moartea pe prințul Harry al Marii Britanii, pentru că s-a căsătorit cu „metisa” Meghan, a fost condamnat la patru ani și trei luni de închisoare, potrivit voici.fr.

În august 2018, la câteva luni de la nunta lui Harry și a fostei actrițe americane Meghan Markle, prințul a fost vizat de un mesaj publicat pe platforma de micro-blogging Twitter, prin care era amenințat cu moartea. Într-o imagine, fiul cel mic al prințului moștenitor Charles era prezentat cu o armă îndreptată spre el, iar desenul era însoțit de mesajul „trădător de rasă” și de o svastică.

Autorul mesajului, un student vârstă de 19 ani, a fost identificat și pus sub acuzare pentru incitare la acte teroriste. După ce a pledat vinovat, tânărul a fost condamnat la patru ani și trei luni de închisoare cu executare.

Aceasta a fost pentru prima dată când prințul Harry a fost subiectul unor amenințări cu moartea din cauză că a ales să se căsătorească cu o metisă. În schimb, Meghan Markle a fost frecvent subiectul comentariilor și insultelor rasiste pe rețelele de socializare online.

Prinţul Harry, în vârstă de 34 de ani, al șaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle, în vârstă de 37 de ani, s-au căsătorit pe 19 mai 2018, după o relație de doi ani. Ceremonia de nuntă, care a avut loc la capela St. George de pe domeniul Windsor, a fost una impresionantă, tradiţională, presărată cu elemente moderne, care s-a desfăşurat sub privirile lumii întregi. Archie Harrison Mountbatten-Windsor, primul lor copil, s-a născut într-un spital privat din centrul Londrei, pe 6 mai. Cel de-al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii este al șaptelea în ordinea succesiunii la tron.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.