Cazul fetiței de 13 ani rămasă însărcinată a ajuns în atenția Avocatului Poporului
Probleme în justiție. Avocatul Poporului condamnă diferențele salariale
Ultima Ora Social

Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul elevului lovit de profesorul de religie

 Avocatul Poporului anunță, joi, că s-a sesizat din oficiu referitor la agresiunea care ar fi avut loc la Botoșani, unde un elev ar fi fost lovit de către profesorul de religie, sesizarea vizând pisibila încălcare a dreptului la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor, conform mediafax.ro

„Avocatul Poporului s-a sesizat din ofciiu referitor la posibilul caz de violență al unui profesor de religie asupra unui elev. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor. Mass-media a relatat despre un posibil caz de violență, petrecut la Școala Primară Nr.2 Baranca – arondată Școlii Gimnaziale „Ioan Murariu” Cristinești, județul Botoșani, constând în faptul că un elev, de etnie romă, ar fi fost bătut de profesorul – preot, în cursul unei ore de religie, rănile rezultate în urma agresiunii suferite determinând internarea în regim de urgență a elevului la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani”, anunță reprezentanții Avocatului Poporului, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Miercuri, organizația Salvații Copiii România” a trimis Avocatului Poporului o sesizare prin care a solicitat investigarea cazului de la Botoșani, precum și monitorizarea anchetei penale.

Două anchete au loc în județul Botoșani după ce mama unui elev în vârstă de 11 ani de la școala din localitatea Baranca a cerut intervenția medicilor, spunând că fiul ei a fost tras de urechi și lovit cu capul de perete de către un profesor de religie. Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani au declarat, pentru MEDIAFAX, că a fost deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă, pentru a se stabili ce s-a întâmplat cu exactitate la o școală din județ. Surse judiciare au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că un elev în vârstă de 11 ani de la școala din localitatea Baranca a fost agresat, în timpul orei de religie, chiar de către profesor, un preot din altă localitate. Mama elevului a sunat la 112 și a cerut intervenția medicilor, spunând că fiul ei a fost tras de o ureche și lovit cu capul de perete, pentru că făcea gălăgie la ore. Copilul a fost transportat la spital, având urechea ruptă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.