Forumul Judecătorilor solicită Avocatului Poporului sesizarea imediată la CCR a legii privind statutul magistraților, promulgată vineri de Klaus Iohannis, pe motiv că afectează independența Justiției
Cazul Caracal. Avocatul Poporului încă așteaptă răspunsurile de la Interne și IGPR
Ultima Ora Justiție Social

Avocatul Poporului a decis să se autosesizeze cu privire la minora plină de sânge din Galați

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la incidentul de la Galați, în care doi polițiști sunt bănuiți de neglijență în cazul unei minore dintr-un centru de plasament, care se afla pe stradă în stare de soc, cu sânge pe picioare, potrivit unui comunicat remis, luni, MEDIAFAX.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la incidentul de la Galați, în care doi polițiști sunt bănuiți de neglijență în cazul unei minore dintr-un centru de plasament, care se afla pe stradă în stare de șoc, cu sânge pe picioare. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor”, arată un comunicat remis, luni, MEDIAFAX.

În urma sesizării din oficiu, Avocatul Poporului va face demersuri către Inspectoratul de Poliție Județean Galați și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi, potrivit sursei citate.

Avocatul Poporului va informa opinia publică asupra rezultatului cercetărilor.

În imaginile filmate de un cetățean apar fata plină de sânge, mașina de Poliție, mai mulți oameni și doi angajați ai unei firme de securitate. Oamenii de pe trotuar solicită ajutorul polițiștilor care refuză să coboare din mașină, în ciuda insistențelor. Victima pare îngrozită și refuză să vorbească cu oamenii care i-au sărit în ajutor, în timp ce polițiștii asistă pasiv la întreaga scenă. În cele din urmă fata a fost transportată la Spitalul de Copii din Galați, iar persoana care a realizat filmarea a anunțat pe Facebook că a vizitat-o și confirmă faptul că victima a fost violată.

Fata de 14 ani găsită sângerând abundent pe un bulevard din orașul Galați le-a spus angajaților de la Servicul de Ambulanță care au transportat-o la spital că a fost violată. „Pot confirma că victima le-a spus celor de pe salvare că a fost violată. Înțeleg că ulterior fata și-a schimbat depoziția, nu este treaba noastră, ci a Poliției”, a spus, pentru MEDIAFAX, directorul Serviciului de Ambulanță Județean Galați, Mihai Polinschi.

Ulterior, IPJ Galați a anunțat că cei doi polițiști filmați în timp ce refuză să intervină pentru a ajuta fata sunt cercetați disciplinar.

Surse din cadrul Poliției spun că băiatul cu care s-a întâlnit adolescenta a fost identificat și va fi audiat. Se pare că cei doi s-au cunoscut pe Facebook și au stabilit să se întâlnească.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii