Avion Ryanair deturnat spre Minsk, la ordinul preşedintelui Alexandr Lukaşenko, pentru ca un jurnalist disident belarus aflat la bord să poată fi arestat 1
Externe Ultima Ora

Avion Ryanair deturnat spre Minsk, la ordinul preşedintelui Alexandr Lukaşenko, pentru ca un jurnalist disident belarus aflat la bord să poată fi arestat

Un avion Ryanair care zbura din Grecia în Lituania a fost redirecţionat către Minsk, opoziţia din Belarus spunând că s-a făcut astfel încât un jurnalist disident de la bord să poată fi arestat.

Cel care a dispus ca avionul să aterizeze la Minsk a fost preşedintele belarus Alexandr Lukaşenko, al cărui gest a determinat critici la nivel internaţional, transmite Reuters, conform news.ro.

MAE îşi exprimă profunda îngrijorare cu privire la demersul inadmisibil al autorităţilor belaruse care au forţat aterizarea la Minsk a unui avion de pasageri, care zbura pe ruta Atena-Vilnius, şi îl condamnă cu fermitate,considerând incidentul ca fiind unul deosebit de grav.

Prin intermediul Ambasadei României la Minsk, MAE a transmis autorităţilor belaruse, după forţarea aterizării la Minsk, că este necesar ca toţi pasagerii avionului să îşi continue imediat şi în siguranţă călătoria.

De asemenea, ministerul îşi exprimă îngrijorarea cu privire la arestarea, în urma forţării aterizării aeronavei la Minsk, a unui jurnalist belarus aflat la bordul avionului. Ambasadorul Republicii Belarus va fi convocat luni la MAE.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.