Cod Galben de ploi în peste jumătate din țară
Cod Galben de ploi în peste jumătate din țară
Breaking News Social Ultima Ora

Avertizare meteo. Cod galben de vânt în mai multe județe din România

Meteorologii au emis, pentru ziua de duminică, o atenţionare Cod galben privind intensificări ale vântului în Muntenia, Dobrogea, sud-vestul Moldovei şi în estul Olteniei. Luni, o astfel de avertizare va fi valabilă pentru judeţele Constanţa, Tulcea, Caraş-Severin şi Mehedinţi.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben privind intensificări ale vântului valabilă duminică, între orele 8.00 şi 21.00, în judeţe din sudul şi sud-estul ţării.

Astfel, pe parcursul zilei de duminică vântul se va intensifica treptat în Muntenia, Dobrogea, sud-vestul Moldovei, precum şi în estul Olteniei, iar la rafală se vor atinge viteze cuprinse, în general, între 55 şi 70 de kilometri pe oră.

Intensificări ale vântului vor fi şi în celelalte regiuni, însă pe arii mai restrânse, pentru intervale mai scurte de timp şi în general la viteze mai reduse.

O altă atenţionare Cod galben va fi în vigoare luni, între orele 6.00 şi 20.00, în judeţele Constanţa, Tulcea, Caraş-Severin şi Mehedinţi.

„În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de până la 55…60 km/h în judeţul Constanţa şi estul judeţului Tulcea şi de 75…80 km/h în zona montană şi submontană a judeţelor Caraş-Severin şi Mehedinţi”, a transmis ANM.

Totodată, vor mai fi unele intensificări ale vântului cu viteze cuprinse în general între 40 şi 50 km/h, în cursul nopţii de duminică spre luni (5/6 aprilie), pe litoral şi pe crestele montane, iar pe parcursul zilei de luni (6 aprilie) şi în regiunile sudice şi sud-vestice.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.