Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Risc ridicat de producere a unor incendii de vegetaţie în mai multe zone din Grecia
Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Risc ridicat de producere a unor incendii de vegetaţie în mai multe zone din Grecia
Ultima Ora Externe Social

MAE: Avertizare de călătorie în Grecia. Risc major de incendii de vegetație

Ministerul Afacerilor Externe, MAE, informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă avertizează că se menţine riscul ridicat al incendiilor de vegetaţie (grad 4 din 5), pentru data de 14 septembrie 2019, pe fondul persistenţei temperaturilor ridicate şi a intensificărilor de vânt.

Zonele afectate sunt: Attica, Viotia, Korinthia, Argolida, Lakonia, Fthiotida, Arkadia, Messinia, Insula Creta, Insula Evia, Insula Limnos, Insula Lesvos, Insulele Ciclade, Insula Samos, Insula Ikaria, Insulele Sporade, Insula Skyros, jud. Evros, Insula Samothraki, Insula Chios.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 şi cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Atena: +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.