O turistă a murit în Piatra Craiului, după ce a căzut într-o prăpastie
7 turiști au rămas blocați la Cascada Urlătoare. Jandarmii montani au intervenit
Ultima Ora Social

Salvamontiștii au făsit cele 2 turiste din Ucraina, dispărute de 24 de ore

Update: Cele două turiste din Ucraina, cu vârste de 60 și 45 de ani, au fost găsite, luni, lângă stația meteo de la Pietrosul Rodnei, după ce au fost căutate mai bine de 24 de ore de salvamontișțti, pompieri, polițiști și pădurari. Ele s-ar fi pierdut duminică, din cauza ceții dense.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat că cele două turiste din Ucraina, dispărute duminică în Munții Rodnei, au fost găsite luni.

Două turiste din Ucraina sunt căutate de aproape 24 de ore după ce s-au rătăcit în Munții Rodnei din cauza ceții. Cele două turiste, în vârstă de 45 și 60 de ani, făceau parte dintr-un grup de turiști aflați în drumeție.

Cele două turiste din Ucraina, aflate în drumeție în Munții Rodnei, sunt căutate de echipele Salvamont din Maramureș și Bistrița-Năsăud, după ce s-au pierdut, duminică, pe munte, din cauza ceții extrem de dense.

Salvatorii au cerut și ajutorul unui elicopter specializat în misiuni de salvare montantă însă până acum nu au avut niciun rezultat.

„Acum acțiune de căutare-salvare în zona Pietrosul Rodnei a Salvamont Maramureș. Două turiste din Ucraina, rătăcite în zona Pietrosul Rodnei… Se anunță o acțiune extrem de dificilă având în vedere zona mare de căutare. S-a solicitat sprijinul unui elicopter cu camere cu termoviziune”, a anunțat Salvamont Mamamureș pe pagina de Facebook.

Peste 30 de persoane, dintre care 16 salvatori montani din Maramureș, caută cele două turiste rătăcite, acțiunea fiind îngreunată de ceața densă dar și de plafonul jos de nori.

În sprijinul salvatorilor montani din Maramureș au fost solicitați și salvamontiștii bistrițeni.

„Am fost solicitați, luni, să ne alăturăm căutărilor din Pietrosul Rodnei. Știm că apelul la 112 s-a făcut ieri după-amiaza, de atunci cele două turiste sunt căutate și încă nu au fost găsite. Suntem șase salvamontiști, patru de la Bistrița și doi de la Rodna, vom intra în Munții Rodnei de pe Valea Anieșului și vom urca spre șaua La Cărți de unde ne vom împărți și vor efectua căutări în zonă”, a declarant, pentru MEDIAFAX, șeful Serviciului Salvamont Bistrița-Năsăud, Mircea Baciu.

Cele două turiste din Urcaina, în vârstă de 45 și 60 de ani, făceau parte dintr-un grup de turiști aflați în drumeție în Munții Rodnei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.